U19 stunt na spectaculaire comeback

DINSDAG, 31 OKTOBER 2017, 17:59 - Garrincha

JEUGD De U19 van Anderlecht hebben hun eerste punten gepakt in deze campagne van de UEFA Youth League. In Parijs kwamen de Anderlecht-jongeren nochtans 2-0 achter, maar op dertien minuten tijd bogen ze dit om in een 2-3-overwinning.

Al na zeven minuten kwam Anderlecht op achterstand. Op slag van rust werd het zelfs 2-0 en leek Anderlecht opnieuw met lege handen te moeten afdruipen. Nochtans speelde paars-wit niet slecht en voetbalde het best enkele kansen bij elkaar.

Twintig minuten voor tijd kantelde de wedstrijd. Anderlecht kreeg een strafschop na een overtreding van Zagre op Sambi Lokonga. De Franse verdediger mocht ook gaan douchen met een tweede gele kaart. Nelson Azevedo zette de strafschop om. Acht minuten later hing diezelfde Azevedo de bordjes zowaar gelijk na een voorzet van Daam Foulon.

Een knap punt leek in de maak, maar het werd nog mooier. PSG verloor ook Georgen met een tweede gele kaart en vijf minuten voor tijd bediende invaller Theo Leoni zijn maatje Francis Amuzu en die maakte er zowaar 2-3 van.

Door deze overwinning klimt Anderlecht naast Celtic in de stand met drie punten uit vier duels. Celtic en Bayern spelen om 18 uur nog tegen elkaar.

Score:2-3
Doelpunten:7' Diaby (1-0), 45+3' Metehan Guclu (2-0), 71' Azevedo (2-1, pen.), 79' Azevedo (2-2), 84' Amuzu 2-3

PSG: Cibois, Georgen, Sissako, Mbe Soh, Zagre, Bernede, Gomes, Adli (60' Mzaouiyani), Diaby (74' Attah), Metehan Guclu (46' Postolachi), Weah
Anderlecht:Vliegen, Saelemaekers, Bornauw, Delcroix, Foulon, Sambi Lokonga, Dewaele (46' El Kababri), Corryn, Amuzu, Azevedo (87' Meddour), Mayanga (57' Leoni)

Gele kaarten: 45+1' Foulon, 51' Corryn, 57' Zagre, 58' Georgen, 85' Amuzu
Rode kaarten: 70' Zagre, 82' Georgen,