Overzicht: huurlingen goed bij schot

MAANDAG, 30 OKTOBER 2017, 13:22 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Het was een goed weekend voor heel wat spelers die Anderlecht verhuurt. Zowel Isaac Kiese-Thelin, Aaron Leya Iseka als Frank Acheampong vonden de weg naar doel. Een overzicht van de prestaties van de Anderlecht-huurlingen.

Frank Acheampong scoorde voor Tianjin Teda zijn vierde doelpunt in elf wedstrijden. Een overwinning leverde dit niet op, want Tianjin verloor met 3-2 bij Guangzhou R&F. Tianjin is wel al zeker van het behoud in de hoogste afdeling. Acheampong speelde de hele partij en kreeg ook nog een gele kaart.

Dat Isaac Kiese Thelinzijn achtste doelpunt in evenveel wedstrijden scoorde voor Waasland-Beveren vertelden we u gisteren al. In dezelfde wedstrijd stopte Davy Roefeen strafschop van Orlando Sa. Zowel Roef als Thelin speelden de hele wedstrijd.

Bij Zulte Waregem vond Aaron Leya Isekade weg naar doel. De spits speelde een sterke wedstrijd tegen KV Mechelen en kreeg heel wat kansen. Op het uur maakte hij de beslissende 2-1. Leya Iseka speelde de hele wedstrijd. Idrissa Doumbiakreeg rust en mocht invallen tijdens de blessuretijd.

Vrijdag al speelde Dodi Lukebakiomet Charleroi tegen AA Gent. Zeven minuten voor tijd werd hij vervangen.

In eerste klasse B kwam Dylan Lambrecthniet in actie bij Union, dat met 1-0 verloor van OH Leuven.

In Nederland bleef Wout Faesook dit weekend de volledige partij aan de bank gekluisterd. Van de laatste zeven wedstrijden mocht hij er amper één spelen: op 24 september tegen AZ. Excelsior won vrijdag met 1-3 bij Twente.

Ook Jorn Vancampbij Roda JC is al even zijn basisplaats kwijt bij. Net als vorige week mocht hij zaterdag tegen Feyenoord wel invallen. In de exta tijd mocht hij nog even opdraven. De partij eindigde op 1-1.

Trezeguetspeelde vrijdag de hele wedstrijd met Kasimpasa tegen Göztepe. Hij gaf de assist voor de 2-1 van Mirillo. De wedstrijd eindigde op 3-1.

Stéphane Badjien Kayserispor spelen pas vanavond tegen Fenerbahce.