PSG wacht Anderlecht op met vlotte winst

MAANDAG, 30 OKTOBER 2017, 11:02 - Garrincha

ANDERE Net als Anderlecht kon ook PSG zijn generale repetitie voor het Champions League-duel van morgen winnen. Het kende thuis tegen Nice weinig problemen en haalde het met 3-0. Ook Bayern kon winnen, terwijl Celtic niet verder kwam dan een gelijkspel.

PSG - Nice 3-0

Nice kende vorig seizoen een topjaar, maar nu staat het net boven de degradatieplaatsen. Edinson Cavani bracht PSG al na drie minuten op voorsprong na een assit van Angel Di Maria. Op het halfuur deden de twee dat kunstje nog eens over. Oud-Standard-verdediger Dante legde kort na de rust met een eigen doelpunt de eindstand vast. Bij PSG keek Neymar geschorst toe en ontbrak Thiago Motta met een blessure. Verdediger Thiago Silva speelde wel weer mee.

PSG speelde met: Areola, Dani Alves, Thiago Silva, Kimpembe, Yuri, Veratti, Draxler, Rabiot (66' Lo Celso), Di Maria, Cavani (85' Lucas Moura), Mbappé (80' Pastore)

Bayern München - RB Leipzig 2-0

Ook Bayern kende een topweekend. Het won van RB Leipzig met 2-0 en wipt zo over Borussia Dortmund naar de leiding in de Bundesliga. James Rodriguez en Robert Lewandowski scoorde beide doelpunten voor de rust. Op slag van rust viel Lewandowski wel uit met een blessure. Bayern moet het nog steeds doen zonder de geblesseerde doelman Manuel Neuer.

Bayern speelde met:Ulreich, Kimmich (84' Rafinha), Boateng, Hummels, Alaba, Javi Martinez, Rudy, Robben (86' Tolisso), Thiago Alcantara, Rodriguez, Lewandowski (45' Vidal)

Celtic - Kilmarnock 1-1

Tegen Hekkensluiter Kilmarnock kwam Celtic niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Leigh Griffits bracht de wit-groenen kort voor de rust op voorsprong, maar op het uur maakten de bezoekers gelijk. Celtic blijft wel alleen leider met één punt voorsprong op Aberdeen.

Celtic speelde met:Gordon, Lustig, Bitton, Ajer, Tierney, Ntcham (62' Armstrong), Eboue, Roberts (30' Roberts), Rogic, Johnston (72' Dembélé), Griffiths