Anderlecht blijft stevig aan de leiding na zwakke wedstrijd

ZONDAG, 6 DECEMBER 2009, 22:28 - Michaël

Zondagavond trok Anderlecht naar Cercle Brugge in de hoop het verlies thuis tegen Zagreb snel te vergeten. In een zwakke wedstrijd wist het uiteindelijk toch te winnen met 1-3, dankzij doelpunten van Legear, Boussoufa en Frutos.

Jacobs gunde Lukaku rust en begon met De Sutter in de basis. Buiten een Sinterklaas die de aftrap gaf was er in de eerste helft niet veel te zien. Althans, tot een dikke 5 minuten voor rust. Eerst was er Legear die een voorzet in het doel werkte: 0-1. Enkele minuten daarna gleed Boussoufa tijdens een duel met Viane weg waarop scheidsrechter Colemonts richting stip wees. Boussoufe zelf trapte de strafschop maar het was pas na de herneming dat de bal in doel belandde: 0-2.

In de tweede helft was het de thuisploeg die beter uit de kleedkamers kwam en zette Anderlecht goed onder druk. Jacobs toonde zich duidelijk ontevreden met het door paars-wit gebrachte spel. Hij riep Dde Sutter naar de kant en Frutos kon zijn wederoptreden maken. De wedstrijd bleef echter gepaard gaan met slordigheden en balverlies langs beide kanten. De slordigheden bij paars-wit resulteerde in een doelpunt van Cercle. Een vrije trap van Oleg Iachtchouk week licht af en belandde in doel: 1-2. Cercle zette Anderlecht voor de resterende tijd donder druk maar gelukkig voor de Brusselaars viel er geen tegendoelpunt meer. Anderlecht wist zowaar nog in de blessuretijd te scoren, die via Frutos. Eindstand : 1-3.

Door deze overwinning blijft paars-wit stevig leider met 5 punten voorsprong op rivaal Club Brugge. Germinal Beerschot staat op de derde plek met 31 punten. Volgende week vrijdag trekt Anderlecht er weer op uit, dit keer richting Westerlo.

Score: 1-3
Goal(s): 39' Legear 0-1, 43' Boussoufa 0-2 (pen), 79' Iachtchouk 1-2, 92' Frutos 1-3

Cercle Brugge:Verbist, Boi (78' Cornelis), Viane, Kelhar, Evens, Serebrennikov, Gjuzelov (78' Bozovic), Vidarsson, Nyoni, Iachtchouk, Foley (65' Van Eenoo)
Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Saré, Biglia (86' Kouyaté), Legear (79' Suarez), Van Damme, Boussoufa, De Sutter (62' Frutos)

Geel: Gjuzelov, Frutos, Viane, Biglia

Scheidsrechter: Colemonts
Stadion: Jan Breydel