Anderlecht komt nog bijna in de problemen maar wint toch

ZATERDAG, 28 OKTOBER 2017, 19:00 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht stond 0-3 voor aan de rust tegen Eupen. Paars-wit speelde echter erg matig maar profiteerde van twee own goals. Hanni maakte de derde treffer. Toch werd het nog spannend, want Eupen speelde de landskampioen nog bijna in de vernieling in de tweede helft.

Eupen startte met veel druk naar voren maar creëerde niet echt kansen. De thuisploeg claimde in de beginfase van een strafschop na handspel in de zestien. Anderlecht zette er weinig tegenover maar kwam op voorsprong via twee owngoals: Leye kopte een vrije trap in eigen doel en Wague devieerde een kansloos schot van Onyekuru in doel. Hanni werkte voor de rust nog de derde goal tegen de touwen na een goed uitgespeelde aanval op rechts.

In de tweede helft kwam Eupen toch wat aandringen. Meer dan een voorzet die bijna binnen waaide leek het niet op te leveren tot Teodorzcyk op het uur de bal verloor. Garcia kreeg ruimte van Deschacht en draaide vanop 20 meter de bal in de kruising: 1-3.

De thuisploeg had moed geput uit de goal en rook bloed. Na 66 minuten leek de 2-3 zelfs te gaan vallen, maar Bondelle trapte voor een open goal onbegrijpelijk op de paal. De tegenaanval van Anderlecht werd verkwanseld door Teodorzcyk. Paars-wit zakte daarna helemaal weg en kreeg het nog warm. Sels stond in een schietkraam, maar na een hoop gemiste kansen, lukte Eupen dan toch de aansluitingstreffer in de slotminuut. Net daarvoor werd een goal van Teodorzcyk op een bizarre (en onterechte) manier afgekeurd. Het slotoffensief van Eupen kwam echter te laat, al had Leye nog een goede kans met een vrije trap. 2-3 eindstand.

Score: 2-3
Goals:30' Leye (OG 0-1), 32' Wagué (OG0-2), 40' Hanni (0-3), 31' Garcia (1-3), 89' Ocancey (2-3)

AS Eupen: Van Crombrugge, Wague, Valiente (61' Lazare), Lotiès, Blondelle, Tirpan (83' Verdier) Garcia, Fadlalla, Ocansey, Afif, Leye
Anderlecht: Sels, Sa, Dendoncker, Deschacht, Appiah, Onyekuru (85' Obradovic), Gerkens, Trebel, Kums, Hanni (74' Chipciu), Teodorczyk

Geel: 47' Valiente, 66' Fadlalla 87' Leye

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Stadion:Kehrweg-Stadion