Anderlecht verliest thuis tegen Dinamo Zagreb

DONDERDAG, 3 DECEMBER 2009, 11:46 - RSCA Skater
Logo Anderlecht-Online

Anderlechts Europese campagne lijkt onverwacht toch nog af te stevenen op een drama. Paars-wit verloor thuis van Dinamo Zagreb mit 0-1 en moet nu een punt pakken op het veld van Ajax.


Dinamo eiste meteen de bal op en dat resulteerde al na twee minuten in een gevaarlijk schot van Miroslav Slepicka dat net naast het doel van Silvio Proto buiten ging. Daarna verwaterde de partij. Op het eerste gevaar van de thuisploeg was het wachten tot halfweg de eerste periode. Jelle Van Damme verlengde een lange bal tot bij Romelu Lukaku en de Anderlechtspits dwong Tomislav Butina tot een redding in twee tijden.

Iets voorbij het halfuur slalomde Guillaume Gillet zich een weg doorheen het Dinamo-strafschopgebied. Zijn schot werd door Butina in hoekschop geweerd. Daarop kopte Jelle Van Damme het leer via de lat over. Voor Anderlecht was dit het sein om een versnelling hoger te schakelen. Zo verscheen Lukaku na een mooie dubbelpass met Mbark Boussoufa alleen voor Butina, maar de ex-Club Bruggedoelman stond weer pal en devieerde de bal in hoekschop.

Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers er nog eens gevaarlijk uit via Mario Mandzukic; het schot van de Kroaat zoefde rakelings langs het Anderlechtdoel. Beide teams trokken na een flauwe eerste helft met een brilscore de kleedkamers in.

Anderlecht begon gretig aan de tweede helft. Butina moest zich al snel op een schot van Lukaku onderscheiden. Even latere zweefde de Dinamodoelman een vrijschop van Jonathan Legear uit de winkelhaak. Een beetje tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers op voorsprong. Ivan Tomecak schudde een perfect voorzet buitenkant links uit zijn voet en Slepicka kopte de bal onhoudbaar binnen. Paars-wit was van slag af en de Kroaten begonnen met het nodige vertrouwen te spelen.

Een kwartier voor tijd stuurde Boussoufa de ingevallen Matias Suarez diep. De Argentijn leverde een gevaarlijke voorzet af, maar niemand stond op de goede plek om binnen te koppen. Anderlecht ging nog amechtig op zoek naar de gelijkmaker, maar meer dan wat steriele druk leverde dat niet op. De grootste kans was nog voor de bezoekers, maar Luiz Ibanez zag zijn schot centimeters naast de verste paal buitengaan. De troepen van Ariël Jacobs zullen over twee weken nog vol aan de bak moeten in de Amsterdam ArenA tegen Ajax.

Bron: belgiumsoccer

Score: 0-1
Goal(s): 57' Slepica 0-1

Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht (85. Kouyaté), Saré (72. De Sutter), Biglia, Van Damme, Legear (68. Suarez), Boussoufa, Lukaku
Zagreb:Butina, Etto, Lovren, Kovac, Ibanez, Tomecak (91. Chago), Badelj, Vrdoljak, Sammir (82. Barbaric), Mandzukic, Slepica (66. Papadopoulos)

Geel: Deschacht, Mazuch, Van Damme - Sammir, Ibanez, Badelj, Mandzukic
Rood: /

Scheidsrechter: McDonald (Schottland)
Stadion: Vanden Stock-Stadionanderlecht-online forum