Vanhaezebrouck: "Tijd nodig, maar die krijgen we niet"

WOENSDAG, 25 OKTOBER 2017, 12:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Amper drie dagen na de nederlaag tegen Genk speelt Anderlecht vanavond tegen Zulte Waregem. Deze snelle opeenvolging van wedstrijden noemt coach Hein Vanhaezebrouck een vervelende zaak. "Ik wil automatismen creëren, maar krijg daar de tijd niet voor."

Normaal vindt Vanhaezebrouck het positief om na een nederlaag snel een volgende wedstrijd te hebben. "Dat helpt je om weer op het goede spoor te komen", vertelde hij gisteren op zijn persconferentie. Maar in de situatie waarin hij en Anderlecht zich nu bevinden, ligt het anders. "In plaats van snel een volgende wedstrijd, had ik liever een week de tijd gekregen om met de groep te werken. Of twee, of drie als het even kon."

Om de spelers te laten voetballen zoals hij het wil, heeft Vanhaezebrouck tijd nodig. "Maar die tijd hebben we niet gekregen en krijgen we ook nu niet", aldus de coach. "Na een nederlaag heb je een dag nodig om de kopjes leeg te maken. Dan blijft er nog maar één dag over. Dat is weinig. Wat we hieraan kunnen doen? Weinig. Ons Europees laten uitschakelen, maar zelfs dat gaat niet omdat we in de poules zitten."

Vanhaezebrouck heeft intussen ook de wedstrijd van zondag geanalyseerd om te kijken wat er beter kan. "In de eerste helft speelden we niet precies genoeg. We voetbalden te overhaast. Maar we kregen wel kansen. Hadden we als eerste gescoord, dan hadden we die wedstrijd altijd gewonnen. Maar toen ik een extra spits bracht, pakte dat niet goed uit. Logisch, want daar hadden we nog niet op geoefend wegens geen tijd.''
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.