Obradovic en Bruno om probleem voorzetten op te lossen?

WOENSDAG, 25 OKTOBER 2017, 07:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Al twee en een halve wedstrijd kan Anderlecht niet meer scoren. Eén van de oorzaken hiervan is de ronduit slechte kwaliteit van de flankvoorzetten. Dat is Hein Vanhaezebrouck niet ontgaan. Mogelijk opteert de coach daarom voor andere flankspelers tegen Zulte Waregem.

Het Nieuwsblad telde het uit: van de 53 voorzetten die Anderlecht in de drie wedstrijden onder Vanhaezebrouck in de box dropte, kwamen er slechts acht aan. Eén tegen KV Mechelen, vijf tegen PSG en twee tegen Genk. "Teodorczyk heeft geen vormdip, hij wordt gewoon slecht in stelling gebracht", merkte ook Frank Boeckx al op. 

In de voorbereiding op de wedstrijd van straks tegen Zulte Waregem liet Vanhaezebrouck zijn jongens een compilatie zien van al de slechten centers. "Onze hoekschoppen en voorzetten moeten beter", zo vertelde hij gisteren op zijn persbabbel. Volgens de coach is het vooral een mentaal probleem. "Je moet het niet te mooi willen doen of forceren. Hij moet niet tot op de millimeter juist zijn. Het belangrijkste is dat de flanken een voorzet trappen en de inlopende spelers deze kunnen aanvallen in de zone waar het gevaarlijk kan zijn. Als de bal valt, moet de spits het duel winnen en er iets van maken."

Vanhaezebrouck is nochtans overtuigd dat hij spelers heeft die een goede voorzet kunnen trappen. "Jongens als Bruno en Obradovic (foto) hebbeneen goede center in de voeten", noemde hij op zijn persconferentie zelfs twee namen. Een teken dat hij straks op hen rekent voor de flankvoorzetten en Appiah en Onyekuru, die liever naar binnen komt en de actie maakt, plaats moeten ruimen?



anderlecht-online forum