"Wie zelf de trainer niet kan bellen, niet geschikt om prof te worden"

DINSDAG, 17 OKTOBER 2017, 07:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het gaat goed voor Mile Svilar bij Benfica, de kans is zelf groot dat hij morgen de jongste doelman ooit in de Champions League zal worden. Minder positief nieuws komt er van de Belgische U19 waarvoor Svilar niet meer wordt opgeroepen. Bondscoach Gert Verheyen benadrukt dat dat niets met het voorval bij RSC Anderlecht heeft te maken. 

“Begin september speelden we een tornooi in Finland. Mile was toen bezig met een transfer, daarom wilde ik met hem spreken om te zien of hij beschikbaar was. Los van de problemen bij Anderlecht, gewoon om te weten of hij goesting had of zich daar te goed voor voelde. Twee keer heb ik iets ingesproken op zijn voicemail, ik heb denk ik wel 10 keer gebeld. Ik wacht nog altijd op een reactie, dan hoeft het voor mij ook niet meer", is Verheyen duidelijk. "Wie zich volwassen genoeg acht om te moeten spelen, moet ook volwassen genoeg zijn een trainer even te bellen. En dan niet zijn vader laten bellen en ik spreek hier in het algemeen."

De familie Svilar zelf trekt er zich niets van aan: "Wij hebben niets meer gehoord en dat vind ik vreemd.  We hebben nog tijd en kunnen nog altijd van nationaal team veranderen. We zullen nog zien wie er eerst belt: Servië of België", aldus vader Ratko Svilar.

Mile Svilar kan nog altijd voor Servië kiezen omdat pas na één EK- of WK-(kwalificatie)wedstrijd met de A-ploeg niet meer kan worden gewijzigd.
 



anderlecht-online forum