"Gerkens vloekte toen Weiler vertrok"

MAANDAG, 16 OKTOBER 2017, 07:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hij leek gehaald als excuus-Belg, maar Hein Vanhaezebrouck zette hem, net als Nicolas Frutos trouwens, meteen in de basiself: Pieter Gerkens. Vader André Gerkens ziet het blij gebeuren en is niet verrast. "Ik wist dat Pieter dit kon, zelfs bij een topclub als Anderlecht."

"Ik had er niet op gerekend dat Pieter meteen een basisplaats zou krijgen van Vanhaezebrouck. Hij zelf ook niet, denk ik", vertelt vader André Gerkens in Het Laatste Nieuws. "Het was niet op zijn favoriete positie (hij staat liever centraal), maar het is al mooi dat hij zijn kans krijgt en ze ook grijpt. Bij Anderlecht is Pieter beter omringd en dat maakt het gemakkelijker voetballen."

Onder Weiler mocht Gerkens invallen tegen STVV en starten in Gent. Nicolas Frutos liet hem de negentig minuten spelen tegen Celtic en invallen in zijn drie andere wedstrijden. Onder Vanhaezebrouck zet Gerkens nog een stap vooruit en is hij meteen titularis. "Nochtans heeft Pieter eens gevloekt toen Weiler vertrok", bekent zijn vader. "Weiler had hard aangedrongen op zijn komst. Maar blijkbaar is Vanhaezebrouck ook gecharmeerd door hem. Nu moet hij bevestigen."



anderlecht-online forum