Wil Everton Onyekuru terughalen in januari?

MAANDAG, 9 OKTOBER 2017, 15:01 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Everton kocht vorige zomer Henry Onyekuru over van Eupen. Omdat de Nigeriaan nog niet aan een werkvergunning geraakte voor Engeland, leende Everton hem meteen uit aan RSC Anderlecht. Alleen loopt het momenteel niet zo goed voor Everton in de Premier League en zou de Engelse club van plan zijn om Onyekuru in januari terug te halen naar Goodison Park. 

Een persoon uit de entourage van Onyekuru heeft dit vertelt aan de Nigeriaanse voetbalwebsite 90minutesgoal.com.

Eén van de voorwaarden om aan een werkvergunning is dat de speler 75 procent gespeeld heeft bij zijn nationale ploeg, een voorwaarde waar Onyekuru nog niet aan voldoet. Everton zou het via een andere weg willen halen en als reden "het uitzonderlijke talent" van Onyekuru aanhalen, om hem alsnog komende wintermercato naar Engeland te halen. In het verleden lukte het John Obi Mikel en Kelechi Iheanacho, allebei Nigerianen, om op basis van die reden, een werkvergunning te krijgen. 

Everton staat momenteel op de zestiende plaats in de Premier League en het is duidelijk dat het vertrek van Romelu Lukaku een leegte heeft achtergelaten in de spits. Daarom alleen al overwegen de Toffees om Henry terug naar Engeland te halen. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.