Kara op WK-koers na winst

ZATERDAG, 7 OKTOBER 2017, 22:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Ook in Afrika wordt er vandaag gevoetbald in de kwalificatiepoules voor het WK van volgend jaar in Rusland. Drie Anderlecht-spelers kwamen in actie: Kara Mbodj, Sofiane Hanni en de verhuurde Frank Acheampong.

Kara Mbodj speelde met Senegal de volledige partij tegen Kaapverdië en won met 0-2. Het blijft hierdoor groepsleider met acht punten uit vier duels. Burkina Faso en Kaapverdië hebben er vijf uit vijf duels. Volgende maand speelt Senegal nog tegen Burkuna Faso en Zuid-Afrika, dat laatste staat met vier punten. De wedstrijd tegen Zuid-Afrika is een replay omdat de uitslag van het oorspronkelijk duel geannuleerd werd wegens een omgekochte scheidsrechter.

Algerije en Sofiane Hanni zijn al even uitgeschakeld voor het WK. Het verloor in de vooravond met 2-0 bij Kameroen. Hanni speelde de hele wedstrijd.

Bij Ghana begon Frank Acheampong in de basis op bezoek bij Oeganda. Na 86 minuten werd hij vervangen. Het bleef 0-0, waardoor Ghana het WK zo goed als zeker mag vergeten. Met nog één duel te spelen staat het drie punten achter op Egypte. Deze laatste spelen morgen nog hun voorlaatste kwalificatieduel.



anderlecht-online forum