"Mijn voetbalfilosofie niet wijzigen"

WOENSDAG, 4 OKTOBER 2017, 11:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Gisterenmiddag stelde Anderlecht Hein Vanhaezebrouck voor als nieuwe coach. Op zijn persbabbel sprak de nieuwe coach uitgebreid over de taak die hem te wachten staat. Een overzicht van zijn belangrijkste uitspraken.

"Niet meteen alles veranderen"
"Anderlecht speelt iedere week twee wedstrijden. Ik heb dus niet veel tijd. We moeten stapje per stapje gaan en het zal veel tijd kosten om alles in orde te brengen. Ik ga niet meteen alles veranderen, maar wel enkele dingen. Alles op zijn tijd, we gaan niet te snel gaan. Sommige dingen zullen snel gaan, andere meer op langere termijn."

"In mijn pennenzak was alles paars en wit"
"Anderlecht is de grootste club van België, de club waar is van droomde als kind. In de lagere school was alles in mijn pennenzak paars en wit. Later, als je ouder wordt en zeker als je zelf voetbalt, is dat geminderd. Het is een ploeg waar ik altijd naar opgekeken heb."

"Mijn huid is dik genoeg"
"Het is mijn ambitie om het stadion te laten vollopen en de fans te laten genieten. Tijdens het seizoen invallen is moeilijker dan wanneer de de voorbereiding kan doen. Anderlecht is een moeilijke ploeg, ze wordt door de pers van erg dichtbij gevolgd. aar ik heb een dik vel, ik kan daar tegen. Het doel is anders dan bij Gent. Hier moet je drie keer kampioen spelen in vijf jaar. Bij Gent is het drie keer top drie halen. MDe kern bevat veel kwaliteit, dus op dat vlak wordt het misschien gemakkelijker."

"Resultaat combineren met dominant voetbal"
"Resultaten halen blijft belangrijk, maar ik zal dat proberen te combineren met dominant voetbal. Anderlecht moet dominant voetballen. Ik heb respect voor Weiler, maar ik ben iemand van de andere kant en blijf die visie trouw. Ik ga mijn voetbalfilosofie niet wijzigen. Net daarom heeft Anderlecht me gehaald. Bayern, PSG, Manchester City, Barcelona: er zijn meer teams die resultaten behalen met dominant voetbal dan met reactievoetbal. "

"Kums en Sels op de bank? Zal reden voor zijn"
"Het is een luxe dat ik Sven Kums in mijn kern heb. Er zijn ook nog Leander Dendoncker en Pieter Gerkens voor die positie. De voorbije weken stonden Kums en Sels niet in de ploeg. Daar zal een reden voor zijn. Ik zal dit op training bekijken. Dubbele bezetting per positie is een luxe en ik verkies luxe boven het moeten zoeken naar spelers."

"Was Weiler nog coach, dan zat ik nu thuis"
"Ik ben heel blij dat iedereen een mening heeft over mijn overgang naar Anderlecht. Maar als Weiler vandaag nog trainer was van Anderlecht, zat ik nu gewoon thuis. Ik heb kansen genoeg gehad om Kortrijk of Gent te verlaten. Ik zat er voor niets tussen bij het ontslag van Weiler. Pas nadat ik bij Gent ben opgestapt, heeft Anderlecht gesprekken aangeknoopt. Ik ben geen opportunist. Bij Gent was het gewoon op. In België was Anderlecht de enige stap die ik nog kon nemen na Gent. Enkele jaren geleden toonde Anderlecht al interesse, maar toen is het niet gelukt."

"Vermijden dat ik plots zonder assistenten val"
Ik heb respect voor de assistenten van Weiler (David Sesa en Thomas Binggeli, red.), maar als Weiler ergens anders aan de slag gaat, is het eeste wat hi doet hen meenemen. Ik wil vermijden dat ik plots zonder assistenten val. Maar het is niet mijn bedoeling om Gent leeg te plukken."



anderlecht-online forum