Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

ZONDAG, 1 OKTOBER 2017, 10:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 18 uur spelen de nummer acht en de nummer elf uit de Jupiler Pro League tegen elkaar. Een doordeweeks duel ter middenmoters zou je denken, maar niets is minder maar: het is de Belgische Clasico, de clash tussen rivalen Anderlecht en Standard.

Met drie overwinningen en drie gelijke spelen in acht wedstrijden heeft Anderlecht zijn seizoensstart gemist. Standard doet warempel nog slechter met amper twee overwinningen en drie gelijke spelen. Maar een duel tussen beide grootmachten uit het Belgische voetbal blijft iets speciaals. Wie vandaag wint, gaat met een positief gevoel de interlandbreak in, de verliezer moet opnieuw herbronnen.

Iedereen gaat ervan uit dat het vanavond het laatste kunstje is van Nicolas Frutos als hoofdtrainer van Anderlecht. Hij wil de supporters graag een mooi afscheidscadeau geven en hoopt dat de spelers voor hem hetzelfde willen doen. 

Frutos kan straks niet rekenen op Spajic, die zich woensdag tegen Celtic blesseerde. Wellicht kiest de Argentijn voor een driemansdefensie met Kara en ook Dendoncker. Voor de derde positie gaat het tussen Deschacht en Josué. Op het middenveld komt Kums weer in de ploeg. Naast hem liggen Trebel (meer strijder) en Gerkens (meer voetballer) met elkaar in balans. Ook Hanni, die al betere periodes kende, moet vrezen voor zijn basisplaats. Mogelijkl verdringt Stanciu de aanvoerder naar de bank.

Standard moet het straks doen zonder zijn geschorste smaakmaker Carlinhos. Edmilson, die enkele weken geleden in het ziekenhuis belandde met een maag-darmbloeding, traint weer mee en zit wellicht op de bank.

Aftrap: 18u
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Lawrence Visser

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Boeckx, Dendoncker, Kara, Deschacht, Chipciu, Kums, Trebel, Appiah, Stanciu, Onyekuru, Teodorczyk
Invallers: Sels, Sowah, Josué, Gerkens, Hanni, Bruno, Beric, Harbaoui

Geblesseerd: Najar, Obradovic, Spajic
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : STANDARD : : :

Mogelijke opstelling: Ochoa, Fai, Luyindama, Laifis, Pocognoli, Agbo, Bokadi, Ndongala, Marin, Mpoku, Sa
Invallers: Gillet, Bodart, Canvada, Lavalée, Luchkevych, Déom, Edmilson (?), Cop

Geblesseerd: Emond, Fiore, Goreux, Scholz
Geschorst: Carlinhos
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2016-2017: 0-0
2015-2016: 3-3
2014-2015: 1-1
2014-2015: 0-2
2013-2014: 2-1
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 20%
Verlies: 20%
Gelijk: 60%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 58.44%
Verlies: 12.99%
Gelijk: 28.57%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.