Anderlecht virtueel op kop na 0-2 winst in Genk

ZONDAG, 8 NOVEMBER 2009, 19:55 - Michaël

Anderlecht is er vanavond in geslaagd om de druk op Club Brugge hoog te houden. Paars-wit won met 0-2 van Racing Genk dat in het begin de betere was, maar in de tweede helft geen vuist meer kon maken.

Jacobs gunde Lukaku wat rust en startte met De Sutter in de basis. Van Damme was er terug bij na zijn gele schorsing.

Genk begon het best aan de wedstrijd en creeërde het meeste gevaar. De Anderlechtspelers werden goed opgevangen door de Limburgse defensie. Na dik twintig minuten spelen zakte Genk wat terug en daar profiteerde Anderlecht van. Van Damme kopte staalhard op de lat, maar in de rebound scoorde Mazuch knap de 0-1. De wedstrijd verwaterde nadien en paars-wit kon met een voorsprong gaan rusten.

Na de pauze bleef er van het combinatiespel van Genk niet veel meer over. Vooral met de versnellingen van Boussoufa had de thuisploeg het lastig. Met nog een klein half uur te spelen voerde Ariël Jacobs twee wissels door. Legear kwam erin voor een bleke Suarez en Lukaku kwam De Sutter vervangen die evenmin zijn stempel op de match kon drukken. De invalbeurt van Legear bracht zoals vaak meer schwung in de match. In de 70ste minuut stond het bijna gelijk, maar Juhasz was net iets sneller op de bal dan de ingevallen Koita. Boussoufa kreeg nog kansen om de match te beslissen, maar opteerde tweemaal voor de assist. In de blessuretijd kreeg Genk nog een goede mogelijk, maar het was Anderlecht dat nog wist te scoren. Lukaku mocht op Verhulst afgaan en werkte beheerst af met een stiftertje: 0-2.

Een verdiende zege voor paars-wit dat zo voorlopig aan de leiding komt van het klassement. De volgende wedstrijd is op 21 november thuis tegen Roeselare.