Matig Anderlecht slikt weer twee goals

ZATERDAG, 16 SEPTEMBER 2017, 18:38 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Een matig Anderlecht incasseerde vandaag weer twee goals, deze keer op Kortrijk. Harbaoui zette paars-wit nog gevleid op voorsprong. Maar defensief geknoei leidde twee tegengoals in. De ingevallen Onyekuru kon de bordjes nog wel gelijk trekken. In de slotfase maakte Anderlecht nog aanspraak op een penalty, maar Boucaut koos voor een schwalbe als oordeel.

Anderlecht kon weeral niet winnen en de roep om een ingrijpende ingreep bij de Brusselse club wordt zo alsmaar groter. Weiler trachtte wel offensiever te speler en startte met zowel Teodorczyk en Harbaoui in de ploeg. Het leverde echter weinig op. In een saaie eerste helft was Kortrijk de beste ploeg, maar toch scoorde Harbaoui met een kopbal de 0-1. Dit was meteen ook de ruststand.

De tweede helft was leuker om volgen met meerdere kansen. Slecht verdedigen zorgde voor de terugkeer van Kortrijk. Ajagun trok de bordjes gelijk en niet veel later zette Chevalier de 2-1 op het bord. Obradovic zag er in beide fases niet goed uit, en Weiler haalde hem dan ook naar de kant. Onyekuru mocht zijn plaats innemen en bedankte met de gelijkmaker na een rommelige fase. Harbaoui en Teodorczyk hadden nog wel kansen om een derde op het scorebord te zetten, maar dat lukte niet meer. In de slotfase werd Onyekuru nog gehinderd in de zestien, maar Boucaut zag er een schwalbe in.

Score: 2-2
Goals:23' Harbaoui 0-1, 52' Ajagun 1-1, 59' Chevalier 2-1, 76' Onyekuru 2-2

Kortrijk: Kaminski, Van Loo, Kovacevic, Kumordzi, Makarenko, Ajagun (84' Stojanovic), Van der Bruggen, De Smet (77' Rolland), D'Haene, Chevalier, Budkivskyi
Anderlecht: Sels, Appiah, Spajic, Deschacht, Obradovic (64' Onyekuru), Dendoncker, Trebel, Chipciu, Hanni (84' Bruno), Teodorczyk (90' Beric), Harbaoui

Geel: Appiah, Spajic, Onyekuru, De Smet, Budkivskyi

Scheidsrechter: Boucaut

De belangrijkste fases uit de partij:
96' De discussies over de niet gefloten penalty houden na de partij aan en ref Boucaut wordt belaagd door de spelers.
93' Einde van de wedstrijd.
92' Stojanovic ruikt zijn kans en knalt! De keeper haalt opgelucht adem want de bal gaat voorlangs.
90' Wissel: Beric in, Teodorczyk out.
89' Kumordzi begaat een overtreding in de grote rechthoek, maar de ref reageert niet. Onyekuru krijgt zelfs geel voor een schwalbe.
87' Kortrijk komt onder de druk uit met twee corners op rij.
85' Teodorczyk kan net niet bij de bal! Appiah creëerde de kans met een voorzet vanop de rechterflank.
84' Geel kartonnetje voor Budkivskyi.
84' Wissel: Bruno in, Hanni out.
83' Wissel: Stojanovic in, Ajagun out.
81' RSC Anderlecht steekt een tandje bij en gaat hoger spelen. Wat levert het op?
78' Kans voor Trebel met een schot! Kaminski stopt het gevaar met een sprong.
76' GOAL! Onyekuru scoort in de rebound!
75' Harbaoui met de kans: hij levert een hard schot af! Doelman Kaminski stopt de bal met een beenveeg.
73' Steriele druk van Anderlecht met een reeks corners. Vooral Harbaoui is bedrijvig. Het ontbreek paars-wit echter aan ideeën, structuur en combinaties...
66' Opmerkelijk beeld in de eerste helft: Roger Vanden Stock kan zijn woede niet bedwingen in de tribune; naar verluidt omwille van de gezangen van de paars-witte fans ("wij willen voetbal zien", red.). De fans zijn echter niet onder de indruk: "Weiler buiten" weerklinkt geregeld.
66' Obradovic bekoopt zijn betrokkenheid in de twee tegengoals met een wissel. De linksback werd ook tegen Bayern al aan de kant gehouden en lijkt in een mindere periode te zitten.
63' Wissel: Onyekuru in, Obradovic out.
61' Spajic wordt bestraft voor handspel. Geel en vrije trap!
61' Harbaoui legt van dichtbij de bal over het doel. De doelkans kwam er na een corner. Die moest binnen!
58' GOAL! Chevalier breekt door de verdediging en scoort! De bal raakt de binnenkant van de paal en gaat binnen!
55' Harbaoui wordt gesanctioneerd voor gevaarlijk spel. Kaminski is het slachtoffer. Een vrije trap is het gevolg.
54' Corner voor RSC Anderlecht.
53' De Smet trapt op de voet van Hanni. De scheidsrechter heeft het gezien. Hij gaat op de bon (geel) en vrije trap!
52' GOAL! Ajagun tikt de bal binnen! D'Haene zorgde voor de voorzet vanop de linkerflank.
45' Start van de tweede helft.

45' Rust.

42' De wedstrijd kabbelt voort aan een gezapig tempo.
34' Harbaoui scoort, maar de flag gaat omhoog voor offside.
30' Goal Kortrijk, maar er ging een trekfout op Deschacht aan vooraf. Het feestje gaat dus niet door.
28' Geel Appiah.
23' GOAL! Harbaoui scoort met de kop op een voorzet vanop rechts van Chipciu.
13' Harbaoui trapt, maar Kaminski kan makkelijk redden.
9' Schot van Trebel, over.
5' De Smet scoort, maar de goal wordt afgekeurd voor buitenspel.
0' Aftrap

Opstelling Anderlecht: Sels, Appiah, Spajic, Deschacht, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Chipciu, Hanni, Teodorczyk, Harbaoui
Opstelling Kortrijk: Kaminski, Van Loo, Kovacevic, Kumordzi, Makarenko, Ajagun, Van der Bruggen, De Smet, D'Haene, Chevalier, Budkivskyi