Anderlecht komt met de schrik vrij tegen Lokeren

VRIJDAG, 8 SEPTEMBER 2017, 20:25 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN Paars-wit moest tegen Lokeren absoluut winnen na de barslechte competitiestart waarin het al tien punten achterstand opliep op Club Brugge. Winnen deed Anderlecht, maar het was verre van overtuigend. De verlossing kwam er pas in de 90e minuut dankzij Teodorczyk.

Sven Kums zat in de tribune en Frank Boeckx nam de plaats van Sels in onder de lat. Andy Najar verscheen aan de aftrap. Met deze drastische wijzigingen hoopte coach Weiler de boeg om de gooien en de broodnodige driepunter te scoren. En deze zet leek al snel goed uit te pakken. De wedstrijd was nog maar pas bezig en Onyekuru maakte er al 1-0 van nadat een corner slecht werd weg gewerkt.

Lokeren was niet van slag en trok meteen in het offensief. Boeckx pakte uit met twee fantastische reddingen, maar moest zich op de derde poging van Miric gewonnen geven. 1-1 na slechts zes minuten spelen. De bezoekers groeiden in de partij en werden al snel de betere ploeg. Dendoncker had de enige echte kans voor paars-wit na de gelijkmaker met een knal op de paal. Maar de onvermijdelijke tegengoal kwam er nog voor de rust via Skulason: 1-2.

Meteen na de koffie leek De Ridder Anderlecht helemaal dood te knijpen, na een lange run. Hij faalde echter oog in oog met Boeckx, die uitpakte met een redding. Gaandeweg trok Anderlecht dan toch het leer naar zich toe. De kopbal van Teodorczyk op voorzet van Deschacht werd eerst nog gepareerd, maar Onyekuru scoorde in de rebound. Die zelfde Onyekuru had niet veel later nog pech toen zijn schot na een knappe actie op de paal stierf. Ook Deschacht was er nog dichtbij, maar zijn kopbal werd van de lijn gekeerd. De 3-2 viel echter toch nog: de goed ingevallen Stanciu leverde een prachtvoorzet af voor Teodorczyk die in één tijd binnen schoof. De zes minuten toegevoegde tijd leverden niets meer op voor Lokeren en zo gaat Anderlecht dan eindelijk eens met de drie punten aan de haal; al was het belange niet overtuigend...

Score: 3-2
Goals: 2' Onyekuru (1-0), 6' Miric (1-1), 36' Skúlason (1-2), 76' Onyekuru (2-2), 90' Teodorczyk (3-2)

Anderlecht: Boeckx, Najar (55' Harbaoui), Spajic, Deschacht, Obradovic (83' Stanciu), Dendoncker, Hanni, Trebel, Onyekuru, Teodorczyk, Bruno (45' Chipciu)
Lokeren: Verhulst, Marzo, Filipovic, Maric, Skulason, Overmeire (76' Michel), Terki, Miric (80' Ticinovic), Soder, Enoh (68' Rassoul), De Ridder

Geel: 44' Enoh, 59' Onyekuru, 79' Terki, 85' Teodorczyk, 86' Ticinovic
Rood: /

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Constant Vanden Stock

Herbeleef de belangrijkste fasesvan de match:
90+6' Afgelopen! Anderlecht wint van Lokeren
90' Goal! Teodorczyk verlost Anderlecht! 3-2
83' Kopbal van Deschacht van de lijn gekeerd.
80' Onyekuru op de paal!
77' Goal! Onyekuru maakt er 2-2 van
61' Anderlecht probeert wel, maar wacht nog steeds op een grote kans in de tweede helft.
46' Tweede helft afgetrapt
45' Rust
36' Goal! Skulason brengt Lokeren op voorsprong. Boeckx had deze bal wel mogen hebben.

21' Lokeren heeft de wedstrijd intussen in handen genomen.
16' Dendoncker opnieuw met een schot vanop afstand. Nu gaat de bal naast.
14' Een afstandschot van Dendoncker strandt op de paal.
12' Boeckx met een geweldige redding op een kopbal van Miric. Die stond echter buitenspel en de vlag ging omhoog.
5' GOAL! Lokeren stelt meteen gelijk. Boeckx redt tot twee keer toe, maar de derde keer is wel raak voor Miric.
2' GOAL! Deschacht krijgt de bal bij Onyekuru. Die trapt van dichtbij in doel.

2' De eerste hoekschop is voor Anderlecht. Hanni trapt hem, maar Terki werkt weg.1' De wedstrijd gaat van start.