Zitka: "99% genezen is ook goed"

VRIJDAG, 30 OKTOBER 2009, 13:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Daniël Zitka trainde gisteren voor het eerst sinds zijn beenbreuk in november vorig jaar weer mee met de groep. "Qua kracht in mijn been zit ik nu aan 80 procent", zegt hij. "Ik probeer mijn been elke dag nog sterker te maken."


"Momenteel is de mobiliteit in mijn enkel beperkter en ik kan mijn voet nog altijd niet helemaal plooien", vertelt Zitka in Het Nieuwsblad. "Honderd procent zal het wel niet meer in orde komen, maar 99 procent genezen is ook goed."

Tot augustus vulde Zitka zijn dagen met revalidatie, een erg eentonige bezigheid. "Elke dag van 9 uur 's morgens tot 17 uur 's avonds in de fitnesszaal en het zwembad oefeningen doen word je wel eens beu. Na acht maanden kon ik geen water meer zien." Ook qua motivatie ging het soms moeizaam. "Soms zag ik gewoon geen vooruitgang. Op het eind van de maand voelde mijn been soms even zwak aan als in het begin."

Nu hij weer meetraint, komen onvermijdelijk ook vragen over een comeback. Daar ligt hij voorlopig nog niet direct aan. "Ik sta nu pas zesde in de keepershiërarchie van Anderlecht. Het zou mooi zijn als ik elke maand één plaatsje kan opschuiven. k heb hier bij Anderlecht nog één jaar contract en ook daarna wil ik nog een tweetal jaren voetballen."



anderlecht-online forum