Anderlecht doet wat het moet doen in Beker

WOENSDAG, 28 OKTOBER 2009, 22:21 - Michaël

Opdracht volbracht voor Anderlecht in de zestiende finales van de Beker van België. Het versloeg derdeklasser Verviers zonder veel moeite met 2-0 en stoot zo door naar de 1/8e finales.

Jacobs gunde naast Lukaku ook enkele andere spelers rust. Onder andere Juhasz, Deschacht en Biglia bleven negentig minuten op de bank. Normaal gezien mocht Schollen starten, maar door zijn blessure bleef Proto uiteindelijk in doel staan.

In het maken van doelpunten werd Anderlecht wat geholpen door de bezoekers van derder klasse. Het eerste doelpunt was namelijk een own goal van verdediger Spinosa die zijn eigen doelman versloeg: 1-0. In het begin van de tweede helft viel de 2-0. Deze keer was het Frutos die na een één-tweetje met Reynaldo het leer in het doel kon trappen.