Josué Sa, een type-Pareja

DONDERDAG, 31 AUGUSTUS 2017, 07:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De Portugees Josué Sa landde gisteren op Zaventem om zijn transfer naar Anderlecht te finaliseren. Hij onderhandelde twee uur in het bureau van Herman Van Holsbeeck en ook René Weiler was bij dit gesprek aanwezig. 

Volgens de Portugese oud-voetballer is Josué een voetballende verdediger. "Hij durft inschuiven en stampt zelden een bal zomaar weg. Met zijn goede passes kan hij het spel lanceren." Portugese journalisten vergelijken Josué met oud-Anderlecht-verdediger Nicolas Pareja, die ze kennen vanuit Spanje. Niet te groot en zijn kopspel kan beter, maar hij is in staat om een doorgebroken speler terug te halen en leest het spel goed.

Doelpunten hoeven we van Josué ook niet te verwachten. "Hij focust zich op het veroveren van de bal en de opbouw", aldus Costa. "Hij heeft een goede mentaliteit en kan een groep op sleeptouw nemen, maar een grote mond heeft hij niet."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.