Beric: "Bij dat ik naar Anderlecht kom"

WOENSDAG, 30 AUGUSTUS 2017, 07:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Robert Beric landde gisteren op Zaventem en stond er meteen de aanwezige pers te woord. De spits verklaarde veel zin te hebben in Anderlecht en verzekerde iedereen dat hij zware knieblessuer volledige verleden tijd is. Ook over het Facebook-bericht dat hij triest is om Saint-Étienne te verlaten, had hij iets te zeggen.

"Ik ben gelukkig dat ik naar België kan komen", vertelt Beric. "Ik paste niet in de plannen van de coach bij Saint-Étienne, dus hoefde ik niet lang na te denken over Anderlecht. Het is een grote club en in de Champions League spelen is een droom die in vervulling gaat."

Beric laat weten dat Anderlecht hem huurt zonder aankoopoptie, maar dat de constructie hem koud laat. "Ik wil gewoon spelen en mijn best doen", aldus de spits. "Dat Anderlecht moeilijk scoort? Ik zal proberen zo goed mogelijk te helpen om dit wel te doen. Maar voor mij is het belangrijkste dat de ploeg wint. Ik ben geen zelfzuchtige speler."

Kort na zijn aankomst bij Saint-Étienne twee jaar geleden liep Beric een zware kruisbandblessure op. Sindsdien haalde hij nog niet zijn beste vorm. "Maar niemand moet zich zorgen maken: ik ben honderd procent fit. Vorig seizoen speelde ik heel wat matchen en ik kende een goede voorbereiding."

Twitter-bericht is nep

Maandagavond verscheen er op een niet-geverifieerde Twitter-account onder zijn naam het bericht dat Beric triest was om Saint-Étienne te verlaten. Dat zorgde meteen voor commotie (lees hier). "Maar dat was ik niet. Ik heb geen Twitter- of Instagram-account. Sociale media zijn niets voor mij", stelt Beric.



anderlecht-online forum