Jacobs: "Boussoufa moet vaker zijn kans gaan"

ZATERDAG, 24 OKTOBER 2009, 10:53 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa liet tegen Timisoara twee grote kansen onbenut door telkens een assist te geven in plaats van zelf te scoren. Coach Ariël Jacobs wil dat de koning van de assists meer aan zichzelf denkt.


"Als ik denk dat een medespeler even goed geplaatst is als ik, dan geef ik de bal. Dat is mijn spel", aldus Boussoufa in Het Nieuwsblad.

"Zo moet je dus niet denken", repliceert Jacobs. "Als je in een 50-50 situatie moet kiezen tussen scoren en een pass geven, moet je altijd voor het scoren opteren. Dat is beter voor de ploeg én voor jezelf. Ik zeg dat regelmatig tegen Boussoufa, Biglia en Suarez. Ze zoeken nog te veel de combinatie op een moment dat ze kunnen scoren. Ook Suarez miste kansen en daar zag je dat hij geen killer is. Ook zaterdag tegen Charleroi kreeg hij zo'n kans en die miste hij ook. Hij zit niet meer in de vorm van in het begin van het seizoen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.