"Meer matchen nodig om fysiek top te zijn"

ZATERDAG, 26 AUGUSTUS 2017, 21:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Leander Dendoncker is de Anderlecht-speler die dezer dagen de sportmedia beheerst. Maar hoe kijkt de speler zelf tegenover de heisa rond zijn persoon? "Ik zal blij zijn als het 1 september is en alle onzekerheid weg is."

"Zelfs in de Delhaize vragen de medewerkers aan de kassa of ik blijf. Onbewust neem je dat mee op het veld. Het is een mentale kwestie en ik zou me ervoor moeten afsluiten", zo vertelt de middenvelder in Het Nieuwsblad. Het interview met Dendoncker is duidelijk afgenomen voor René Weiler besloot hem niet te selecteren voor het duel tegen Gent (lees hier).

Dendoncker ontkent ook niet dat hij nog niet het niveau van vorig seizoen haalt. "Fysiek ben ik nog niet even sterk", geeft hij toe. "Dat komt omdat we vorig seizoen meteen twee matchen per week speelden. Nu niet. Ik moet nog in m'n ritme komen. Ik train zeker niet minder hard en ik weet dat iedereen naar me kijkt."

"Het middenveld draait niet", geeft Dendoncker ook aan. Vooral de samenwerking met Sven Kums loopt nog niet optimaal. "Tielemans was offensiever, terwijl Kums lager speelt en meer ballen opeist. De coach vraagt dat één van ons infiltreert en we zoeken nog naar de automatismen."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.