Vader Svilar dwarsboomde transfer Kalinic

ZATERDAG, 26 AUGUSTUS 2017, 16:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck vertelde het onlangs: voor Mile Svilar liet Anderlecht Lovre Kalinic schieten.Het Nieuwsblad brengt vandaag het verhaal hierachter. Blijkt dat vader Ratko Svilar hoogst persoonlijk ervoor zorgde dat Kalinic niet kwam.

We schrijven augustus vorig jaar. Alles leek in kannen en kruiken: Kalinic zou een contract tekenen bij Anderlecht. Anderlecht zou Hajduk Split 2,5 miljoen euro betalen en een percentage geven op de doorverkoop. Voor de doelman was er een contract opgesteld voor vier seizoenen met een jaarsalaris van 700.000 euro. Enkel de raad van bestuur moest zijn goedkeuring nog geven. Daarna konden de handtekeningen volgen.

Anderlecht had ook een mooi plan klaar. "Over één of twee jaar werken we toe naar een transfer om plaats te maken voor Mile Svilar", kreeg Kalinic te horen. Dit stond hem aan, want de Kroaat droomde van de Premier League. Hij stond kort voordien dichtbij Aston Villa, maar had te weinig interlands op de teller voor een werkvergunning in Engeland.

In Anderlecht blijft echter niets binnenskamers en de deal kwam Ratko Svilar ter ore. Onder invloed van de louche Servische makelaar Vlado Lemic schiet die in een Franse colère en belt hij naar Van Holsbeeck. "Als Kalinic tekent, vertrekt mijn zoon onmiddellijk", zo is de niet mis te verstane boodschap.

Van Holsbeeck verdedigt zijn plan om Kalinic snel door te verkopen, maar tevergeefs. Omdat paars-wit al zoveel geïnvesteerd heeft in Svilar en hem niet wil kwijtraken, wordt beslist de deal met Kalinic op te blazen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.