Meïté in plaats van Dendoncker?

ZATERDAG, 26 AUGUSTUS 2017, 07:11 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het ziet er dan toch naar uit dat Leander Dendoncker Anderlecht zal verlaten voor Monaco. Een degelijke vervanger is dan ook een absolute noodzaak gezien de reeds opgelopen achterstand in de competitie en de kleppers die worden voorgeschoteld in de Champions League. Is Soualiho Meïté de oplossing voor paars-wit?

"Een beslissing in het dossier Dendoncker dient voor 15 augustus te worden gemaakt" en "Geld vervuilt alles, zelfs Dendoncker". Het zijn statements die nog vers in ons geheugen liggen. Maar ondanks alle mooie woorden, lijkt de Anderlechtse sterkhouder toch te gaan vertrekken (naar AS Monaco). Geld vervuilt inderdaad alles ... Indien de speler effectief vertrekt, zal het heel wat stof doen opwaaien bij de fans.

Dat Dendoncker al weken met een transfer bezig is, is duidelijk. De speler slofte de afgelopen wedstrijden ongeïnteresseerd over het veld. Een professionele houding kan je dat bezwaarlijk noemen, maar gezien de bedragen die ermee gemoeid zijn, valt het nog wel ergens te begrijpen. Datzelfde vervuilende geld doet nu blijkbaar ook Anderlecht overstag gaan. Er worden bedragen genoemd die tussen de 25 en 35 miljoen schommelen. Dat is niet weinig voor een club zoals Anderlecht. En Dendoncker per se houden houdt ook risico's in (blessure, een geval Svilar, mindere prestaties, ...).

Hou dan ook, de middenvelder moet degelijk vervangen worden. Soualiho Meïté zou hierin wel eens een sleutelrol kunnen gaan spelen, zo weet Voetbalkrant. De middenvelder stond geruime tijd hoog op het Anderlechtse verlanglijstje, maar koos voor AS Monaco. Daar geraakt hij amper in de kern. Paars-wit zou dus wel eens een uitleenbeurt van Meïté als pasmunt voor een transfer kunnen gebruiken. Of hij een volwaardige vervanger wordt voor Dendoncker, zal moeten blijken. Geef alvast jullie mening onder dit artikel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.