Anderlecht gaat samenwerken met RWDM

VRIJDAG, 25 AUGUSTUS 2017, 22:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Anderlecht en RWDM slaan de handen in elkaar wat betreft het opleiden van jonge, Brusselse voetballers. Het is zelfs niet uitgesloten dat in de toekomst jonge Anderlecht-talenten naar Molenbeek trekken om ervaring op te doen in een eerste ploeg.

"Beide Brusselse clubs zullen een programma uitwerken om de sterspelers van morgen te ontdekken en op te leiden", zo klinkt het in een mededeling. "Anderlecht kan jonge talenten speelgelegenheid helpen geven door hen op verschillende niveaus te laten voetballen. In de toekomst is het niet ondenkbaar dat een jonge jongen ervaring kan gaan opdoen in Molenbeek en omgekeerd", legt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck uit.

Coördinator van het project wordt Daniël Renders, videoanalist bij Anderlecht en in het verleden jaren als coach aan de slag bij RWDM. "Ik zal beide clubs helpen Brussels voetbaltalent aan één van de twee clubs te binden, zodat ze kunnen genieten van een opleiding op maat", legt Renders zijn taak uit. "Beide clubs zijn immers erg complementair om alle niveaus van talent te kunnen bedienen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.