"Geld vervuilt alles, zelfs Dendoncker"

VRIJDAG, 25 AUGUSTUS 2017, 07:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In La Dernière Heure haalt Roger Van den Stock snoeihard uit naar Leander Dendoncker. "Hij is meer met een transfer bezig dan met wat anders", zucht de voorzitter. "En hem naast de ploeg zetten is moeilijk als je hem wil houden."

Anderlecht-managers Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck zaten gisteren op een terras in Monaco samen met Christophe Henrotay, de makelaar die Dendoncker begeleidt. Die wil nog steeds weg, terwijl Anderlecht wil toewerken naar een transfer in 2018. Henrotay volgt paars-wit. "Henrotay is een goede makelaar, maar soms moet de makelaar luisteren naar de grillen van de speler", zucht voorzitter Roger Vanden Stock.

Vanden Stock sluit niet uit dat Dendoncker dus nog vertrekt. "Als PSG straks Mbappé koopt, zal de hele transfermarkt nog bewegen, denk ik. Als iemand dan twintig miljoen euro biedt voor Dendoncker zullen we misschien toehappen. Geld vervuilt alles, zelfs een gast als Dendoncker."  Twintig miljoen euro? Wilde Anderlecht er geen 38? "Dat is onze richtprijs. Daar staat of valt niet alles mee", geeft manager Van Holsbeeck aan.

Voor alle duidelijkheid: er is momenteel niets concreets voor Dendoncker. "Uiteraard wil ik het liefst dat hij blijft, maar ik ga geen speler houden tegen zijn zin. Kijk wat er destijds met Aruna gebeurd is", gaat Vanden Stock verder. Hoe moet het nu verder ? Want Dendoncker speelt ver onder zijn niveau van vorig seizoen. "Voor Weiler is het ook niet simpel. Een Dendoncker naast de ploeg zetten ligt moeilijk als je hem wil houden."



anderlecht-online forum