Jacobs: "Wanneer wissel je Lukaku?"

DINSDAG, 20 OKTOBER 2009, 20:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs waarschuwt nogmaals om voorzichtig om te springen met Romelu Lukaku. Tegen Voetbalmagazine zegt hij het nog te vroeg te vinden om hem Rode Duivel te maken. "Maar als Advocaat hem oproept, zullen we ons niet verzetten"


Na de nederlaag tegen Estland vertelde onder meer Paul Van Himst dat Romelu Lukaku de nieuwe spits van de nationale ploeg moet worden. Ariël Jacobs is minder enthousiast. "Na de zege tegen Turkije hadden we niemand meer nodig. Vier dagen later verliezen we van Estland en moet een jongen van zestien het land redden."

Toch beseft Jacobs dat als Advocaat hem oproept, hij niets te zeggen heeft. "We kunnen ons niet verzetten, want dan wordt hij geschorst", aldus Jacobs. "Mijn eerste zorg is Romelu's gezondheid. Wij proberen die jongen en de club zo goed mogelijk door deze situatie te loodsen."

Intussen is Lukaku ook een volle basisspeler bij Anderlecht geworden. Tegen Charleroi speelde hij opnieuw een volledige match. "In de rust was ik al verplicht om Tom De Sutter te vervangen", zegt Jacobs. "Wanneer wissel je Romelu? Wanneer laat je hem staan? Wanneer zet je hem op de bank? Dat is niet altijd evident."

Bij de begeleidende rol die Jacobs heeft, hoort ook al eens een standje. "Ik heb hem aangepakt voor de dubbele flikflak na zijn doelpunt. Mooi, die uitbundigheid, maar ik kijk naar de gevolgen. Wat als hij zijn voet omslaat? Zijn gevoelige rug bezeert? Een jeugdzonde. Daar heb ik het vaak over met hem."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.