Aruna wil nog steeds vertrekken

DONDERDAG, 26 AUGUSTUS 2004, 01:56 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Aruna Dindane liet er gisteren geen twijfel over bestaan dat hij nog steeds wil vertrekken. Het ziet er naar uit dat de club wil praten, op voorwaarde dat er een bod komt van 12 miljoen euro of meer.

De twee goals van de Gouden Schoen verhoogden de kans op een snel vertrek. "Ik zal pas gerust zijn als het 31 augustus is en de transfermarkt sluit", bekent Hugo Broos. "Ajax, Lyon, West Bromwich Albion en Tottenham hadden hun komst aangekondigd. Die zaten niet voor jongens van Benfica in de tribune. De makelaars hebben die jongen zijn kop zot gemaakt."

Aruna: "Ik wil weg en zal daar alles voor doen. Niet omdat ik ongelukkig ben bij Anderlecht, maar omdat ik op een hoger niveau wil voetballen. Ik ben blij dat ik tegen Benfica gespeeld en gescoord heb en gelukkig dat de ploeg zich geplaatst heeft. Maar ook niets meer. Twee jaar geleden kon ik weg. Ik heb opofferingen gedaan om te blijven en bijgetekend omdat bepaalde beloften werden gedaan. De directie gaf zijn woord dat ik weg mocht als er zich een club aandiende."

Broos en Van Holsbeeck zullen de komende dagen proberen de Ivoriaan op andere gedachten te brengen. "We hebben nu een argument meer om te blijven", vindt de trainer. "Aruna kan in de Champions League schitteren tegen clubs als Milan, Juventus of Manchester United."
"Hij mag naar een topclub, maar daar rekenen we Portsmouth of West Brom niet bij. Lyon? Dat is de kampioen van Frankrijk, wij zijn de kampioen van België.", verklaart van Holsbeeck.

Anderlecht heeft de prijs van 15 miljoen al laten zakken naar 12 miljoen: "Tussen 12 en 15 miljoen euro is een enorm bedrag voor een club uit de Belgische competitie", wist de manager van Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.