Anderlecht verliest nu ook thuis

ZONDAG, 20 AUGUSTUS 2017, 17:30 - jds93

WEDSTRIJDEN Na Charleroi vorige week, pakt ook STVV de scalp van Anderlecht. De thuisploeg kwam nog op voorsprong via Bruno maar incasseerde nadien 3 tegendoelpunten. De frommelgoal van de ingevallen Teodorczyk kwam hopeloos te laat. De Brusselaars blijven achter met 4 op 12.

Na de verliespartij vorige week in Charleroi was enkel een overwinning vandaag genoeg om een op handen zijnde crisis af te wenden. Liefst nog met mooi voetbal, want in tegenstelling tot vorig jaar levert het saaie voetbal dit jaar geen punten op. Thelin verving de deze week geblesseerde Teodorczyk, Chipciu zakte een rijtje en verdreef zo Appiah. Vooraan werd zijn plaats ingenomen door Bruno. Vanop links mocht Onyekuru acteren.

Na 20 minuten scoorde Bruno het openingsdoelpunt met een krul naar de linker bovenhoek. Een schot dat doelman Pirard altijd had moeten pareren. De voorsprong bleef echter niet lang op het bord staan. Niet meer dan 3 minuten later hing Boli de bordjes alweer gelijk. Op het halfuur kreeg Hanni nog de kans - onverdiend - op voorsprong te zetten via een strafschop maar de kapitein kon de Limburgse doelman niet verschalken.

Na de rust kwam een oudgediende van Anderlecht de Truiense rangen versterken. Jonathan Legear was terug in het Astridpark. Een doortocht die niet onopgemerkt voorbij ging. De aanvaller nam zijn ploeg op sleeptouw en drukte via een assist en doelpunt zijn stempel op de wedstrijd. Tot tweemaal toe kwam de verdediging te laat: eerst Obradovic en later Kara. In het slot kon Teodorczyk nog scoren maar zelfs met 5 extra minuten was een tweede opeenvolgende verliespartij niet af te wenden.

Score: 2-3
Goal(s): 18' Bruno (1-0), 21' 66' Bolu (1-1, 1-3), 53' Legear (1-2), 87' Teodorczyk (2-3)

RSC Anderlecht: Sels, Chipciu (78' Gerkens), Mbodji, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Hanni, Kums (78' Stanciu), Bruno, Thelin (62' Teodorzcyk), Onyekuru

STVV: Lucas Pirard, Damien Dussaut (45' Legear), Jorge Teixeira, Sascha Kotysch, Casper de Norre (67' Abrahams), Stelios Kitsiou, Steven De Petter, Alexis De Sart, Charilaos Charisis, Yohan Boli (86' Asamoah), Jordan Botaka

Geel: 78' Pirard, 87' Kotysch

Scheidsrechter: Wim Smet
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion