Gerkens: "Ik zal mijn kans wel krijgen"

VRIJDAG, 18 AUGUSTUS 2017, 10:06 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zondag wordt een speciale wedstrijd voor Pieter Gerkens, dan speelt Anderlecht immers tegen zijn ex-club Sint-Truiden. Veel speelminuten verzamende Gerkens nog niet, maar daar maakt hij zich niet echt zorgen om. "De stap van STVV naar Anderlecht was groot, ik zal mijn kans wel krijgen, maar nu moet ik vooral blijven werken", aldus Gerkens.

Met de overstap van Gerkens kwam meteen het negatieve gerucht mee dat hij gehaald werd om het aantal Belgen op het scheidsrechterblad te vullen. "Tegen Charleroi stonden er zeven Belgen op het blad, dan hebben ze er eigenlijk al eentje op overschot", lacht Gerkens, "Dat ik de Belgische nationaliteit heb zal een voordeel geweest zijn, maar ik heb ook mijn kwaliteiten. Weiler zei bij ons eerste gesprek dat hij gecharmeerd was door mijn manier van spelen en spelintelligentie. Zo een complimenten raken mij toch wel."

Speelminuten

Veel speelminuten kreeg Gerkens nog niet, maar ook daar maakt hij zich geen zorgen om.  "De stap van STVV naar Anderlecht is geen evidente stap. Alles gaat hier sneller, het niveau is hoger en de concurrenten zijn zwaarder. Ik moet realistisch blijven en hard blijven werken en dat doe ik ook, elke moment van de dag. Ik zal nog kansen krijgen dit seizoen, daar ben ik zeker van en het is dan aan mij om die met twee handen te grijpen."

STVV

Zondag ontvangt Anderlecht STVV, de ex-club van Gerkens. "Het zal speciaal zijn zondag, ik heb een heel mooie periode gekend bij STVV, ik heb daar mijn doorbraak gekend. Mijn transfer naar hier is correct verlopen. Ik ben de club en de fans erg dankbaar en heb nog steeds veel respect voor hen. Ze wisten ook dat ik deze kans niet kon laten schieten en ze hebben mij die dan ook gegund. Ook nadien hoorde ik geen kwaad woord."
 



anderlecht-online forum