Leya Iseka: "Het moet lukken bij Zulte Waregem"

VRIJDAG, 18 AUGUSTUS 2017, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Aaron Leya Iseka voelt zich goed bij Zulte Waregem. De spits scoorde al twee keer dit seizoen en is zinnens om daar nog heel wat doelpunten aan toe te voegen. "Deze club staat bekend als een deaal lanceringsplatform voor jonge spelers."

Vorig seizoen verhuurde Anderlecht Leya Iseka aan Marseille. Hij speelde er amper, maar de spits weigert te spreken van een mislukte uitleenbeurt. "Ik heb er veel opgestoken. Het tempo ligt er hoger dan hier en er liepen veel grote spelers rond. Ik ben er beter geworden", zo vertelt Leya Iseka in Het Nieuwsblad.

Na Marseille achtte René Weiler de spits nog niet klaar voor Anderlecht en dus volgde een nieuwe uitleenbeurt. "Ik kon naar Mechelen, Oostende, Moeskroen en een Franse eersteklasser, maar het financiële en prestigieuze waren niet doorslaggevend. Zulte Waregem staat bekend als een ideaal lanceringsplatform voorjonge spelers. Ook voor moeilijke gevallen. Dat ben ik niet, dus het moet hier zeker lukken voor mij."

De factor-Dury

Met Franky Dury treft Leya Iseka alvast een coach die erom bekend staat jonge spelers beter te maken en die in hem gelooft. "Hij is de eerste coach die zo veel met me praat en me alles goed uitlegt. Ook Besnik Hasi sprak veel met de spelers, maar Marseille-coach Rudi Garcia focuste vooral op de jongens die speelden."

Midden vorige week vertelde Dury al aan Leya Iseka dat hij zou spelen tegen Club Brugge. "Hij zei dat hij snelheid nodig had voorin. Ik kon me dus goed voorbereiden", aldus Leya Iseka, die ervan overtuigd is dat hij heel wat speelkansen zal krijgen. "We spelen op drie fronten, dat zorgt voor meer speelmogelijkheden."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.