Van Himst wil Lukaku bij Rode Duivels

VRIJDAG, 16 OKTOBER 2009, 10:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn analyse van wat er fout loopt bij de Rode Duivels wijst Paul Van Himst naar de aanvallers. Als alternatief noemt hij de naam van Romelu Lukaku. Vader Roger heeft alvast geen schrik om zijn zoon nu al te laten opdraven.


"Waarom Lukaku nog niet brengen", vraagt Paul Van Himst zich luidop af in Het Nieuwsblad. "Hij is een grote jongen en als hij blijft evolueren, wordt het wellicht een grote. Nu moet al aan hem worden gedacht." Van Himst debuteerde zelf ook als zestienjarige bij de nationale ploeg.

Roger Lukaku: "Romelu kan het verschil maken"

Roger Lukaku, de vader van Romelu, denkt niet dat een debuut bij de Rode Duivels te vroeg zou zijn. "Maar dan als invaller, niet als titularis. En als diepe spits, niet op de flank. In de toekomst heeft hij de kwaliteiten om met zijn fysiek het verschil te maken", zegt hij in HLN. "Nu is hij nog te timide en hij moet eerst nog bijgeschaafd worden. Weten hoe zijn inspanningen te doseren, hoe zijn lichaam in elkaar zit."

Vader Lukaku waarschuwt echter ook geen te hoge druk op de schouders van zijn zoon te leggen. "Eén speler kan één team niet redden. Dat mag je niet van Romelu verwachten. Voetbal is nog altijd een ploegsport."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.