Steegen: "Willen zeker meedoen aan Atlantic League"

DONDERDAG, 15 OKTOBER 2009, 14:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Nederlandse bondsvoorzitter Michael van Praag haalde gisteren het idee van de Atlantic League weer boven. Anderlecht is alvast gewonnen voor het idee. "Als er een Atlantic League komt, willen wij zeker meedoen", klinkt het.


"Hoe competitiever een competitie, hoe meer je kan verdienen en hoe sterker je wordt", zegt David Steegen, perswoordvoerder van Anderlecht. "In onze glorieperiode van de jaren '70 en '90 hadden we fantastische spelers. Als we dat terug willen, is de oprichting van een grensoverschrijdende competitie de enige uitweg."

De Atlantic League is een grensoverschrijdende competitie met ploegen uit België, Nederland, Schotland, Portugal en Scandinavië. De bedoeling is om zo de kloof tussen de grote en kleine voetballanden te dichten. Ook PSV, Feyenoord en Glasgow Rangers zijn gewonnen voor het idee. Vanuit Scandinavië reageren AIK Stockholm (Zwe) en Brondby (Den) positief.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.