"Dat zou een stukje clubgeschiedenis zijn"

DONDERDAG, 10 AUGUSTUS 2017, 10:49 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sofiane Hanni is een beetje verkouden, maar dat staat hem niet in de weg om de trainingen zoals normaal af te werken. In een interview met Het Laatste Nieuws heeft hij het over zijn nieuwe koerier, Sven Kums, ploegmaat Lukasz Teodorczyk en de keuze tussen de titel of overwinteren in de Champions League dit seizoen. 

Tot vorig seizoen was het Youri Tielemans die het loopwerk deed voor Sofiane Hanni, nu is dat Sven Kums. "En weet je wat daar opmerkelijk aan is is", zegt Hanni, "Ik heb mij helemaal niet moeten aanpassen aan de manier van spelen van Kums, dat heeft hij gedaan. Op korte tijd heeft hij zich de manier van ons eigen gemaakt. Ze hebben een totaal ander profiel, dat is waar, maar ik blijf gewoon mijn ding doen. Sven laat meer de hele ploeg draaien, hij ziet meer het geheel op het veld."

Lukas Teodorczyk

Hanni is niet echt op de hoogte hoe Teodorczyk de laatste dagen wordt afgeschilderd in de media. "Ik lees geen kranten", is de simpele uitleg, "Tuurlijk is Teo ongelukkig, ik heb nog geen enkele spits geweten die blij is als hij niet kan scoren. Maar op training is hij nog atlijd dezelfde Teo hoor. Misschien lukt het hem zondag wel tegen Charleroi."

Champions League

Hanni droomt van Real Madrid en dat heeft maar één reden: Zinedine Zidane, net als Hanni zoon van Algerijnse ouders. "Spelen in Bernabéu is een echte droom en dan 'Zizou', alles wat hij doet verandert in goud. Als ik echt moet kiezen tussen overwinteren in de Champions League of de titel dit seizoen. Geef mij dan maar onverwinteren, dat zou een stukje clubgeschiedenis zijn. We pakken die titel nadien in mei wel gewoon."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.