Verhindert KBVB Deschacht om zaterdag te spelen?

MAANDAG, 12 OKTOBER 2009, 14:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kans bestaat dat de Voetbalbond Olivier Deschacht zaterdag niet laat spelen met Anderlecht. Deschacht moest geblesseerd afzeggen voor de Rode Duivels. De KBVB kan hem hiervoor tot vijf dagen na de interland aan de kant houden.


In het verleden maakte de Voetbalbond bijna nooit gebruik van deze regel, maar vanaf nu zullen ze dit wel doen. Zo mag Fellaini komend weekend toekijken omdat hij de interland van woensdag laat schieten om zijn wijsheidstanden te trekken.

Andere mogelijke slachtoffers zijn Olivier Deschacht en Wesley Sonck (Club Brugge). Beide moesten vorige week afhaken met blessures. Toch is er nog een kans dat beide ontsnappen aan een schorsing. De KBVB kan vandaag beslissen om de selecties van de wedstrijden tegen Turkije en Estland los van elkaar te zien. In dat geval worden Deschacht en Sonck in theorie niet opgeroepen voor de wedstrijd van overmorgen in Estland en kunnen ze dit weekend gewoon voetballen met hun club.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.