Mogelijke nieuwe verdedigers doorgelicht

MAANDAG, 7 AUGUSTUS 2017, 23:09 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE De afgelopen dagen werden vier verdedigers aan Anderlecht gelinkt. Thomas Vermaelen, Laurent Ciman, Timothy Derijck en Milos Kosanovic. Hoe realistisch is hun komst? En kunnen ze een meerwaarde bieden? Een kort overzicht.

Thomas Vermaelen

143 wedstrijden voor Ajax, 150 voor Arsenal en 21 voor Barcelona. Vermaelen heeft ervaring op overschot. Hij kan zowel links centraal als op de linksachter uit de voeten. Hij zou een ideale versterking en dé stunt van de Belgische transferzomer zijn. Toch geloven we niet in zijn komst.

Vermaelen is enorm blessuregevoelig en een erg dure vogel. Bovendien kan hij naar de Premier League en beweerde de nieuwe coach van Barcelona zelfs dat hij hem niet meer wou laten gaan.

Een fitte Vermaelen een meerwaarde noemen voor Anderlecht is even eufemistisch als een kernramp als een ongelukje afschilderen. Maar zijn komst lijkt een onmogelijke zaak.

Laurent Ciman

Hoewel de meningen over de kwaliteiten van Ciman enorm uiteen lopen, lijkt zijn komst om een andere reden niet aan de orde.

Hij trok twee en een half jaar geleden naar Canada omwille van zijn autistische dochtertje. Bovendien lijkt hij het er erg naar zijn zin te hebben. Tel daar zijn Standard- en Club Bruggeverleden bij en je beseft dat zijn komst weinig waarschijnlijk is.

Timothy Derijck

Derijck speelde in de jeugd voor Anderlecht, maar vertrok op zijn achttiende naar Feyenoord. Na omzwervingen bij NAC Breda, Dender, ADO Den Haag, PSV en Utrecht, nam Zulte Waregem hem vorig seizoen transfervrij over.

Er bestaat geen twijfel over dat Derijck een uitstekende verdediger is voor Zulte Waregem. Het is echter maar de vraag of hij goed genoeg is voor Anderlecht. Bovendien vragen de West-Vlamingen drie miljoen euro. Een bedrag dat paars-wit in principe niet op tafel legt voor een verdediger van dertig jaar.

Als Kara Mbodj alsnog zou vertrekken, Anderlecht nog een linksvoetige verdediger haalt én Zulte Waregem haar prijs laat zakken, zou Derijck wel een slimme keuze kunnen zijn. Uros Spajic neemt in dat geval de positie rechts centraal over. Derijck kan dan zowel centraal als een rij hoger depaneren.

Milos Kosanovic

Kosanovic zou zondag niet enkel in het Astridpark zijn geweest om zijn landgenoot Ivan Obradovic aan te moedigen. Anderlecht zou weldegelijk geïnteresseerd zijn in zijn diensten.

Kosanovic haalde twee zomers geleden de top tien van jullie favoriete transfers. Nu zou hij wel eens de verstandigste en meest realistische piste van de vier kunnen zijn.

Hij is linksvoetig en heeft een meer dan behoorlijke pass en –vrije- trap in de benen. Met zijn 1m91 zou hij ook een mooie toevoeging zijn aan de paars-witte luchtmacht.

Kosanovic als voetballende én sterke centrale verdediger tussen zijn maatje Obradovic en de fysiek indrukwekkende Spajic of Kara. Het zou wel eens vonken kunnen geven.

Conclusie

Ondanks hun verschillen, beschikken bovenstaande spelers ook over dezelfde kwaliteit en hetzelfde gebrek. Ze hebben stuk voor stuk een degelijke pass in de voeten, maar zijn geen van allen snelheidsduivels.

Dat gebrek aan snelheid is niet onoverkomelijk nu de paars-witte achterlinie niet meer op de middellijn staat. Al is dat misschien wel het verhaal van het kip en het ei. Feit is dat Anderlecht momenteel centraal achterin niet over een Chancel Mbemba of Cheikhou Kouyaté beschikt en ook niet op zo’n type mikt.

Welke van deze vier spelers zien jullie naar Anderlecht komen? Of spoken er andere namen door jullie paars-witte hoofden? Reageren kan onder dit artikel.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.