Dokter Sas: "Blij dat Lukaku zondag niet startte"

DINSDAG, 6 OKTOBER 2009, 10:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het lijstje langdurig gekwetsten is lang bij Anderlecht. In Het Nieuwsblad overloopt dokter Kristof Sas het het gaat met Polak, Zitka en Frutos. "Bij Polak is het de bedoeling dat we hem klaarstomen voor de play-offs", zegt Sas.


Met Daniël Zitka, die bijna een jaar geleden zijn enkel brak, gaat het volgens Kristof Sas ook de goede kant op. "Hij traint al met keeperstrainer Filip De Wilde, maar ondervindt soms nog reactie. In januari weten we meer."

"Het voetprobleem van Frutos is voor negentig procent verholpen", aldus de Anderlecht-dokter. "De samenwerking met zijn therapeut Juan Mendoza verloopt prima, maar Frutos moet nog zijn conditionele achterstand wegwerken. Sivasspor was het belangrijkste, daar hebben we terecht een berekend risico genomen."

De staf lijkt echter wel lessen getrokken te hebben uit het te snel opstellen van Frutos. Zo mocht de vermoeide Lukaku zondag op de bank beginnen tegen Brugge. "Ik ben trouwens blij dat de coach onze raad opvolgde en Romelu niet opstelde tegen Club Brugge. Tot zaterdag kon hij door vermoeidheid amper op de bal schoppen", besluit Sas.



anderlecht-online forum