Otten Cup: videoref speelt rol in eerste wedstrijd (video)

VRIJDAG, 4 AUGUSTUS 2017, 20:14 - Garrincha

JEUGD De U19 van Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd op de Otten Cup in Eindhoven gewonnen. Tegen het Argentijnse Estudiantes werd het 2-1. In de slotfase liet de videoref zich nog gelden.

Anderlecht kreeg in de eerste helft enkele goede kansen, maar het was pas na de rust dat het op voorsprong kwam via Francis Amuzu (foto). Niet veel later spatte de gelijkmaker van Estudiantes uit elkaar op de lat. Mike Ndayishimiye maakt er vervolgens 2-0 van.

In de slotfase viel Estudiantes met tien na een rode kaart voor Mura vanwege een charge. Ook Anderlecht zou de partij met tien beëindigen. Vlak voor tijd kreeg Estiantes een strafschop na een overtreding van Sebastiaan Bornauw. Na consultatie van de videoscheidsrechter kreeg Bornauw ook een rode kaart. Corrotto zette de strafschop om en legde zo de eindstand vast.

Morgen speelt Anderlecht nog tegen PSV (12.20 uur) en PSG (15.00 uur). In het duel tussen deze twee trok PSV vandaag aan het langste eind (3-0).

Anderlecht begon met: Vliegen, Bornauw, Delcroix, Kargbo, Lutonda, Loua, Dewaele, Saelemakers, Amuzu, Corryn,Ndayishimiye
Estudiantes begon met: Cingolani, Teves, Erquiaga, Mura, Rodriguez, Guzman, Ricciardi, Acosta, Fernandez, Desio, Gonzalez

Bekijk in de tweet hieronder de doelpunten uit Anderlecht - Estudiantes.