"Voor Svilar lieten we Proto gaan en weigerden we Kalinic"

VRIJDAG, 4 AUGUSTUS 2017, 07:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vertrekt Mile Svilar of vertrekt hij niet? Dat lijkt de hamvraag van de komende weken te worden. De hele zaak ligt manager Herman Van Holsbeeck op de maag. "We hebben alles gedaan om de weg vrij te maken voor Svilar."

"Het enige wat de familie Svilar me kan verwijten, is dat ik hen vorig jaar gezegd heb dat Mile dit seizoen eerste keeper zou zijn", vertelt Van Holsbeeck. "Maar is het mijn fout dat René Weiler en zijn staf oordelen dat Mile nog niet klaar is?"

Van Holsbeeck wijst erop dat hij en Anderlecht er alles aan gedaan hebben om de weg vrij te maken voor Svilar. "Proto kreeg geen nieuw contract van lange duur (en vertrok daarom, red.). Boeckx werd gehaald als derde doelman om de jongeren te begeleiden. Ruben huurden we slechts een half jaar. Sels huren we nu ook maar. Kalinic, nu bij Gent, lieten we schieten, hoewel hij in mijn bureau stond, klaar om te tekenen."

Wat er nu met Svilar zal gebeuren, kan Van Holsbeeck niet zeggen. "Eerlijk, ik weet het niet. Dat zal afhangen van zijn entourage en de voorstellen die we ontvangen. Ruzie maken is voor niemand goed. Niet voor de speler, niet voor de club en niet voor zijn makelaar. We moeten tot een vergelijk komen. Svilar wil geen zes maanden of één jaar meer wachten, maar overdrijft door nu al nummer één te willen zijn. We nemen daar nota van, maar het is ontgoochelend om te zien dat alles wat we voor hem gedaan hebben, zo gemakkelijk van tafel geveegd wordt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.