"Misschien speel ik nog Champions League met Anderlecht"

DONDERDAG, 3 AUGUSTUS 2017, 07:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Acheampong heeft zijn eerst weken bij Tianjin Teda achter de rug. In Het Nieuwsblad en La Dernière Heure vertelt de Ghanees over zijn eerste ervaringen en waarom hij voor China koos. "Nochtans waren er ook deze zomer onderhandelingen met Engelse clubs."

Die gesprekken schoten volgens Acheampong echter traag op. "In een extra jaar bij Anderlecht had ik niet veel zin. Na 4,5 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging." En toen kwam Tianjin. "Bij hen ging het wel vooruit en dat overtuigde me. Dit aanbod kon ik niet afslaan voor mijn familie en vrienden", zo vertelt het spurtwonder. "Maar dit betekent niet dat ik niet meer naar Europa terugkeer."

Tianjin huurt Acheampong tot noverber met een optie om hem daarna defintief over te nemen. "Maar wie weet keer ik in september wel gewoon terug naar Anderlecht en kan ik nog Champions League met hen spelen", lacht de Ghanees, die bij Tianjin wordt uitgespeeld als tweede spits. "Vanaf nu ben ik geen linksachter meer."

Acheampong ziet China niet als een eindbestemming. Hij droomt nog steeds van Engeland en is ervan overtuigd dat je vanuit China nog een mooie transfer kan maken. "Kijk naar de Braziliaan Paulinho, die zou één van de volgende dagen van Guangzhou Evergrande naar Barcelona verhuizen. En Alan Kardec is een spits die niet zou misstaan bij veel Europese ploegen. Jullie mogen het niveau in China echt niet onderschatten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.