Van Damme: "Heb te fel gereageerd"

VRIJDAG, 2 OKTOBER 2009, 16:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tien minuten voor tijd kreeg Jelle Van Damme rood voor het omver duwen van Demy De Zeeuw. "Ik heb te fel gereageerd en De Zeeuw speelde het slim", zei Van Damme achteraf. "Al vond ik dat hij ook rood mocht hebben voor die tackle."


Van Damme is zich na de match wel gaan excuseren bij de scheidsrechter, maar hij zal wellicht enkele wedstrijden aan de kant staan voor zijn actie.

Over de uitslag was hij wel tevreden. "Bij momenten speelden wij misschien catenaccio, maar dat is ons goed recht. Ik vond ons niveau goed met af en toe een offensieve impuls", aldus Van Damme in Het Nieuwsblad.

Als ex-speler van Ajax deed het Van Damme toch wat om tegen de Amsterdammers te spelen. "Ik heb bij Ajax heel veel geleerd op voetballend en op mentaal vlak. Daar geniet ik nu nog van, ook al is het jaren geleden. Toch vond ik dat Ajax in mijn tijd beter was. Toen speelden er jongens als Ibrahimovic, Sneijder, ..."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.