Anderlecht houdt punt thuis tegen Ajax

DONDERDAG, 1 OKTOBER 2009, 22:54 - Michaël

Anderlecht en Ajax hebben in hun eerste wedstrijd tegen elkaar de punten gedeeld. De Amsterdammers kwamen in de tweede helft verdiend voor, maar Legear kon een nederlaag voorkomen.

In het begin van de eerste helft was het Ajax dat domineerde. De Nederlanders kregen enkele grote kansen via Suarez, maar gelukkig voor paars-wit was de Zuid-Amerikaan niet in goede doen. Anderlecht was precies een diesel en kwam pas na een tijd beter in de wedstrijd en we kregen een niet onaardige partij te zien met veel combinaties en vooral een gevaarlijke Lukaku. Van Damme kreeg voor rust de kans om de openingstreffer binnen te trappen maar de bal ging net naast.

De tweede helft was in het begin een kopie van de eerste al gaf de Anderlechtse verdediging geen krimp en voetbalden de Brusselaars goed mee en dwongen ze verschillende kansen af. Met nog 20 minuten te spelen kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van Ajax. De bezoekers dwongen Anderlecht helemaal naar achter. De talrijke kansen die Ajax kreeg resulteerden uiteindelijk in een doelpunt via Dennis Rommedahl: 0-1. Anderlecht moest nog een kleine 10 minuten met tien man verder na een domme reactie van Van Damme nadat de Zeeuw een fout op hem begin. Desondanks kwam Anderlecht terug in de wedstrijd en kon het zowaar de gelijkmaker scoren. Lukaku trapte de bal met een omhaal tegen de doelman waarna Legear de rebound in twee keer voorbij Stekelenburg kon werken.

Door dit gelijkspel blijft Anderlecht leider in groep A met vier punten. Het klassement en de uitslag van de andere wedstrijd in groep A worden later deze avond online gezet.