Vader Lukaku: "Plots heeft iedereen raad voor Romelu"

DINSDAG, 29 SEPTEMBER 2009, 10:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku is hot. Toch is het belangrijk dat de jonge spits niet gaat zweven en daar doet zijn vader Roger alles aan. "Ik probeer Romelu zo veel mogelijk te beschermen tegen gifige mensen en zijn schoolresultaten zijn heilig."


"Iedereen die niets te zoeken heeft bij hem houd ik uit de buurt: dat kunnen zelfs familie of vrienden zijn. Want het lijkt wel of iedereen raad heeft voor mijn zijn zoon", zegt Roger Lukaku, zelf ex-voetballer in Het Nieuwsblad.

Sinds vorig jaar zwaaien buitenlandse clubs met veel geld naar de familie om Romelu te strikken. Vader Roger beslistte dat zijn zoon bij Anderlecht moest blijven. "We hebben toen de voor- en nadelen afgewogen. Onlangs heb ik hem gevraagd wie er toen gelijk had. Hij gaf toe dat we de juiste beslissing genomen hadden."

Dat Romelu goed begeleid wordt, blijkt ook uit het feit dat hij absoluut zijn school moet afmaken. "Zijn diploma moet hij behalen: daar discussieer ik geen seconde over. Een diploma is nodig voor zijn leven na het voetbal." Toen hij nog bij Lierse speelde, mocht Romelu eens twee matchen niet spelen van zijn papa omdat hij slechte punten had. "Nu is hij daarin helemaal veranderd."

Natuurlijk beseffen Roger en zijn vrouw dat ze hun zoon ook niet overdreven mogen beschermen. "We gaan hem niet opsluiten hé. We gaan niet zeggen dat hij geen vriendinnetje mag hebben wegens het voetbal, dat zou te gek zijn." Maar als bezorgde ouders gaan ze wel toezien dat hij er het goede meisje uitkiest. "Ze moet op een gezonde manier met hem omgaan. Als ze niet begrijpt wat hij voor het voetbal moet doen en laten, zullen we hem vragen om de relatie te beëindigen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.