Anderlecht heeft vijf sterren jeugdopleiding

MAANDAG, 28 SEPTEMBER 2009, 15:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Uit een onderzoek van Foot Pass blijkt dat Anderlecht beschikt over een uitstekende jeugdopleiding. Deze onafhankelijke organisatie, die onderzoek doet naar het jeugdvoetbal, kende de voetbalschool van Anderlecht vijf sterren toe.


Het Foot Pass-project is een initiatief van de Vrije Universiteit Brussel en ging in 2003 van start. Sindsdien werden al meer dan 250 jeugdopleidingscentra in binnen- en buitenland onder de loep genomen.

Bij Anderlecht reageren ze alvast erg opgetogen met de vijf sterren die hun jeugdopleiding krijgt. "Het opleiden van eigen jeugd, zowel op sportief als maatschappelijk vlak, is een prioriteit", vertelt Jean Kindermans (foto). "Na enkele jaren hard werken, worden we vandaag niet alleen beloond met de erkenning maar ook op het veld zijn de eerste resultaten zichtbaar: het ontluiken van een talent als Romelu Lukaku is het beste bewijs van het goede werk van ons team."

"Binnenkort doen we ook een inhaalbeweging op vlak van infrastructuur. Het doel moet zijn om nog meer Lukakus bij te staan om hun talenten te ontwikkelen", aldus Kindermans, hoofd jeugdopleidingen van RSC Anderlecht op de officiële clubsite.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.