Zwak Anderlecht wint van Moeskroen: 1-2

DONDERDAG, 24 SEPTEMBER 2009, 22:25 - Michaël

Deze avond trok Anderlecht richting Moeskroen op zoek naar de drie punten om zo terug positie in te nemen aan de kop van het klassement. De drie punten gingen inderdaad naar Anderlecht dankzij doelpunten van Suarez en Lukaku.

Gillet startte op de bank, net als Lukaku. De Sutter, Rnic en Bouba Sare stonden in de basis. Anderlecht begon gretig aan de wedstrijd maar na een kwartiertje ging de druk liggen en kwam de match in evenwicht. Moeskroen voetbalde goed mee en maakte het de Brusselse verdediging niet makkelijk. Vooral Maah geselde de Anderlechtse defensie. Dat leidde uiteindelijk tot een doelpunt voor Moeskroen via El Araichi: 1-0. Suarez kon wat later een penalty afdwingen na een fout van Moreno. Suarez nam zijn verantwoordelijk en trapte de bal voorbij Berthelin: 1-1. Na de gelijkmaker versnelde Moeskroen en was het twee keer achter mekaar gevaarlijk waarbij Proto zich terecht boos maakte want de verdediging liet heel wat steken vallen deze avond.

De tweede helft begon zonder Biglia. De Argentijn kwam op het einde van de eerste helft slecht neer en bleek last te hebben van zijn rug. Zijn vervanger werd Gillet. Het spel lag eventjes stil toen een van de grensrechters uitgleed en vervangen moest worden door de 4e official. Eigenlijk was dit het voornaamste wat te meldden viel na een kwartier in de tweede helft want op het veld gebeurde er bitter weinig. Jacobs bracht Lukaku op het veld om zo op zoek te gaan een doelpunt. Dat doelpunt kwam er dankzij jawel de pas ingevallen Lukaku: 1-2. Hoogstaand voetbal kregen de toeschouwers niet te zien in de tweede helft, al bleef de thuisploeg af en toe zeer gevaarlijk. Lukaku was heel ddicht bijd de 1-3 maar de bal werd door Berthelin uit de Moeskroense netten gehouden. .

Door deze overwinning staan er drie ploegen aan de top van het klassement. Club Brugge, Sint-Truiden en Anderlecht hebben elk na 8 speeldagen 17 punten. De volgende wedstrijd van Anderlecht is thuis tegen Germinal Beerschot en dit op zondag de 27ste om 18u.