Voorbeschouwing: Moeskroen -Anderlecht

DONDERDAG, 24 SEPTEMBER 2009, 16:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de laatste wedstrijd van de achtste speeldag brengt Anderlecht straks een bezoek aan Moeskroen. In vergelijking met zondag mist Jacobs Mazuch, Kouyaté en Boussoufa. Bernardez, Sarè en Chatelle worden mogelijk hun vervangers.


Verder lijkt het erop dat Guillaume Gillet opnieuw als rechtsachter zal starten, hoewel hij dit zelf liever niet doet. "Als ik een speler op een bepaalde positie zet, dan moet hij dat accepteren", zegt Ariël Jacobs hierover in de kranten. "Natuurlijk zal ik geen kritiek geven op een speler die fouten maakt als hij niet op zijn beste positie staat, maar zover ik me herinner, is Gillet naar Anderlecht gehaald als rechtsachter."

Offensief lijkt Thomas Chatelle de voornaamste kandidaat om de geschorste Mbark Boussoufa te vervangen. Al had Jacobs gisteren ook al laten verstaan op de jongeren Diandy en Reynaldo te rekenen. Als centrumspits keert Tom De Sutter mogelijk terug in het team ten nadele van Romelu Lukaku, die dan gespaard wordt.

Aftrap: 20.30u
Stadion: Le Canonnier
Scheidsrechter: Tim Pots

: : : MOESKROEN : : :

Mogelijke opstelling: Berthelin, El Araichi, Moreno, Van Gijseghem, Vandooren, Lestienne, Assou-Ekotto, Aspas, François, Maah en Jaycee.
Invallers: Slovenciak, Deranja, Sishuba, Diakité, Teklak, Mico, Hovine

Geblesseerd: Bassegio, Chantry, Ouali, Sapina, Volders en Walasiak
Geschorst: niemand
Gevaar voor gele schorsing: Aspas en El Araichi
Opmerkingen: Doelman Berthelin maakt waarschijnlijk zijn debuut

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Gillet, Bernardez, Juhasz, Deschacht, Saré, Van Damme, Biglia, Chatelle, Suarez en De Sutter.
Invallers: Cordier, Schollen, Kruiswijk, Rnic, Legear, Kanu, Lukaku, Reynaldo, Diandy

Geblesseerd: Frutos, Kouyaté, Polak, Wasilewski en Zitka
Geschorst: Boussoufa (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: niemand
Opmerkingen: Mazuch is met Tsjechië op het WK -20 in Egypte. De Sutter neemt mogelijk de plaats in van Lukaku omdat twee wedstrijden in vijf dagen nog te veel zijn voor hem.

Vorige jaren:
2008-2009: 1-1
2007-2008: 1-2
2006-2007: 1-1
2005-2006: 0-1
2004-2005: 2-0
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 40%
Verlies: 20%
Gelijk: 40%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 46.15%
Verlies: 15.38%
Gelijk: 38.47%





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.