Anderlecht thuis niet voorbij Gent

ZONDAG, 20 SEPTEMBER 2009, 22:56 - Michaël

Anderlecht is vanavond in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen AA Gent. Na een rommelige partij kwamen de Buffalo's in de slotfase nog het dichtst bij de zege met een kopbal op de lat.

Jacobs verraste iedereen door Lukaku in de basis te laten startten, dit ten nadele van De Sutter die op de bank moest plaatsnemen.

Paars-wit begon hevig aan de wedstrijd en ging onmiddellijk op zoek naar een doelpunt. Na amper 7 minuten moest Jacobs noodgedwongen een wissel doorvoeren. Kouyaté kwam ongelukkig in botsing met Suler en werd vervangen door Bouba Sare. Door de wissel ging de snelheid uit de wedstrijd en was het balbezit gelijk verdeeld, echt veel kansen zijn er nog geweest. Na een half uur spelen stond dan toch de 1-0 op het scorebord, dit na een mooie trap van Mazuch op een hoekschop van Boussoufa. Lang duurde de vreugde niet want amper enkele minuten later stond het 1-1 na een kopbal van Leye.

Na 7 minuten in de tweede helft werd Boussoufa met rood van het veld gestuurd. De speler maakte een domme overtreding op Lepoint en kreeg zo zijn tweede geel. Ook Van Damme kreeg hierbij geel voor protest. Op het veld ging het er rommeling aan toe, maar desondanks paars-wit met tien man moest spelen was het wel de ploeg die het meeste druk zette. Vooral een naar voor geschoven Deschacht was gevaarlijk voor Gent, al was er van degelijk voetbal geen sprake. Beide ploegen wisten in deze helft geen enkele kans te versieren. Paars-wit ontsnapte wel nog aan een tegendoelpunt doordat de bal op de lat belandde en niet in de netten. Eindstand 1-1.

Door dit gelijkspel zakt Anderlecht naar de 3e plek in het klassement en komt het op gelijke hoogte met Gent en Brugge. Na zeven speeldagen staat STVV aan kop met 17 punten. Anderlecht, Brugge en Gent volgen met 14 punten, Standard is 5e met 13 punten. Volgende week is Moeskroen de tegenstander op Le Cannonier.