Verheyen: "Niet beginnen twijfelen aan De Sutter"

DINSDAG, 15 SEPTEMBER 2009, 14:40 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad praat Belgacom-analist en ex-voetballer Gert Verheyen over Tom De Sutter. "Het verwonderde mij dat De Sutter bij zijn debuut bij Anderlecht zoveel scoorde", aldus Verheyen.


"Het is zeker geen spits die er elk seizoen 20 tot 25 goals zal maken en dat mag men ook niet van hem verwachten", zegt de ex-Club Brugge aanvaller. "De Sutter heeft als aanvaller steun nodig van spelers met veel scorend vermogen. Bij Anderlecht mag dat in principe geen probleem zijn, maar toch... Boussoufa maakt wel zijn doelpunten en geeft zijn assists, maar op de rechterflank zijn Chatelle of Legear minder goede afwerkers. Als dan ook de motor van Suarez nog eens begint te sputteren, wordt het moeilijk."

"Toch denk ik dat De Sutter kwaliteiten genoeg heeft om het bij Anderlecht te maken. Het is een slimme voetballer die goed kaatst. Begin niet aan alles te twijfelen. Als men niet alle druk op zijn schouders legt, zal hij zeker nog zijn doelpuntjes maken. Of Tom te veel werk verricht en dan niet fris is voor de goal? De Sutter is geen spits die aan één kans genoeg heeft om te scoren. Hij kan het zich niet permitteren om in de box te staan en af te wachten, want dan is hij niet waardevol. Hij moet werken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.