Anderlecht gaat schadevergoeding vragen

ZATERDAG, 12 SEPTEMBER 2009, 11:30 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht gaat wellicht juridische stappen ondernemen voor de zware tackle van Witsel op Wasilewski. "Maar Standard moet dit nu niet als een aanval beschouwen", zegt voorzitter Roger Vanden Stock er bij.


Of het tot een formele klacht komt met burgerlijke partijstelling, zal afhangen van het feit of Standard een minnelijke schikking aanvaardt. Anderlecht-advocaat Luc Deleu in Het Nieuwsblad: "Er zijn verschillende juridische opties, maar het staat nu al vast dat we schadevergoeding zullen vragen."

Als Standard niet meegaat in een minnelijke schikking, kunnen Anderlecht en/of Wasilewski kiezen voor een strafrechterlijke procedure of een burgerlijke. Strafrechterlijk betekent dat er een klacht wordt ingediend wegens opzettelijke of onopzettelijke slagen en verwondingen. In dat geval moet het parket besluiten om de zaak al of niet door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. In een ander geval kan men een burgerlijke zaak aanspannen om een schadevergoeding te bekomen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.